Κέντρο έρευνας και τεχνολογίας στην Ελλάδα δημιούργησε η γερμανική εταιρεία λογισμικού TeamViewer.

Παρουσία του Υφυπουργού Ανάπτυξης Νίκου Παπαθανάση, του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας Θανάση Κυριαζή και όλων των τοπικών φορέων έγιναν τα εγκαίνια στα γραφεία της, στην Λεωφόρο Δωδώνης.

Πρόκειται για το κέντρο που δημιούργησε η εταιρεία στα Ιωάννινα και το οποίο στην παρούσα φάση απασχολεί 17 μηχανικούς. Στόχος είναι, μέχρι το τέλος του 2020, να φτάσει τους 50 εργαζομένους και σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα να φτάσει τους 200 εργαζομένους, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων θα είναι μηχανικοί πληροφορικής και προγραμματιστές.

Η TeamViewer είναι εταιρεία παραγωγής λογισμικού για υπηρεσίες απομακρυσμένης διασύνδεσης. Η πλατφόρμα της δίνει τη δυνατότητα σε χρήστες να χειρίζονται από οποιαδήποτε γεωγραφική θέση ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ρομποτικά συστήματά, αυτοματισμούς κ.λπ. Τα προγράμματά της βρίσκονται σε περισσότερες από 2 δισ. συσκευές, και όπως ανέφεραν χθες τα στελέχη της, ανά πάσα στιγμή βρίσκονται συνδεδεμένα πάνω από 45 εκατομμύρια συσκευές. Και καθώς το Internet των Πραγμάτων (Internet of Things) ανέρχεται, η επιχείρηση λογισμικού κερδίζει συνεχώς έδαφος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here