Φίλιππος Καραμέτος

Ενεργό και δραστήριο μέλος της “Εθνικής Ελλάδος” στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποτελεί η κα. Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, από το μακρινό 2014.

Στο πλαίσιο της Ολομέλειας του Νοεμβρίου συναντήσαμε την κα. Βόζεμπεργκ μεταξύ συνεδριάσεων και ψηφοφοριών και συζητήσαμε για τα ζητήματα που βρέθηκαν στην κορυφή της ατζέντας του Ε.Κ. και για το κοινοβουλευτικό της έργο με το βαρύ χαρτοφυλάκιο που έχει επιφορτιστεί.

Τόπος συνάντησης ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία του κτηρίου Weiss, δίπλα από το ανοιχτό studio VOXBOX2. Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής μας καλωσόρισε με χαμόγελο, ευγενής, ετοιμόλογη, δέχθηκε να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις μας.

Μας εξήγησε απλά και περιεκτικά ποιος είναι ο ρόλος του Ευρωκοινοβουλίου, ποια η αποστολή του και ποιο το έργο των εκλεγμένων εκπροσώπων του σε αυτό.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι επερχόμενες ευρωεκλογές και η συμμετοχή των πολιτών τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης, ο πόλεμος στη Γάζα με τις τεράστιες ανθρώπινες απώλειες και το προσφυγικό κύμα κυριάρχησε στην κουβέντα για αρκετή ώρα, ενώ παράλληλα τέθηκαν ερωτήματα για ένα μείζον θέμα των καιρών, την έμφυτη βία, με την κα. Βόζεμπεργκ να γνωρίζει όλες τις πτυχές αυτού του τραγικού φαινομένου, καθώς φέρει θεσμικό ρόλο ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων (FEMA).

 

οι φακελοι αρμοδιοτητων

Στις Ευρωεκλογές του 2014 και του 2019 εκλέχθηκε Ευρωβουλευτής με την ΝΔ και ανήκει στην Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Η Ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ, είναι Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων (FEMM) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και είναι μέλος των κάτωθι Επιτροπών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο:

– Της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού (ΤRΑΝ) που είναι αρμόδια για την ανάπτυξη πολιτικής στις μεταφορές, τη ναυτιλία και τον τουρισμό.

– Της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών  Υποθέσεων (LIBE), αρμόδιας για τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών, και ιδίως για τη λήψη μέτρων σχετικών με την είσοδο και την κυκλοφορία των προσώπων, το άσυλο και τη μετανάστευση.

Είναι επίσης μέλος της Αντιπροσωπείας στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ/ Τουρκίας.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η συζήτηση ξεπέρασε τα 15 λεπτά. Μολονότι, αμφότερα, υπήρχε η διάθεση να αναλυθούν εκτενώς κι άλλα ζητήματα που απασχολούν την Ευρώπη και την Ελλάδα, το βαρύ πρόγραμμα της ευρωβουλευτού και ο περιορισμένος χρόνος χρήσης του media booth κατέστησαν ανέφικτη τη συνέχιση της ενδιαφέρουσας, ειλικρινούς (τετ-α-τετ) συνομιλίας.

Mην ξεχνάτε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ