Η ΔΕΗ άλλαξε. Στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της 14ης Δεκεμβρίου η μεγάλη αυτή αλλαγή θα πάρει νομική μορφή και νέα επιχειρηματική υπόσταση.

Πρώτη προτεραιότητα της διοίκησης του νέου Ομίλου ΔΕΗ είναι η άμεση, ομαλή, λειτουργική απορρόφηση της ENEL Ρουμανίας και της “Κωτσόβολος” (με το πολλαπλά χρήσιμο data base του πελατολογίου του), με ταυτόχρονη αναβάθμιση των συστημάτων πληρωμών. Γι’ αυτό -πληροφορίες αναφέρουν- έχουν ξεκινήσει σχετικές συζητήσεις με την Qualco.

Στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, προς το παρόν, μόνο το στήσιμο οπτικών ινών, στα νέα δίκτυα που δημιουργούνται, φαίνεται να απασχολεί τη διοίκηση της ΔΕΗ.

  • Στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της 14ης Δεκεμβρίου θα πιστοποιηθεί και θα πάρει ολοκληρωμένη μορφή η δραστηριοποίηση της ΔΕΗ στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και υπηρεσιών πληροφορικής.
  • Ταυτόχρονα θα ανακοινωθεί επισήμως η ίδρυση ή συμμετοχή σε εταιρείες παροχής χρηματοπιστωτικών ή επενδυτικών υπηρεσιών.

Η ΔΕΗ θα μπορεί επίσης να  επεκταθεί στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από απορρίμματα, με την συμμετοχή της σε δημόσιους διαγωνισμούς Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), συμμετέχοντας στην ίδρυση ή στο μετοχικό κεφάλαιο Εταιρειών Ειδικού Σκοπού με το  ίδιο αντικείμενο.

Πρόκειται για τις μονάδες ενεργειακής αξιοποίησης που έχει αναλάβει να τρέξει το ΥΠΕΝ και για τις οποίες εκκρεμεί σχετική μελέτη που έχει ανατεθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ταυτόχρονα στο σκοπό της εταιρείας προστίθεται η αξιοποίηση της περιουσίας είτε από την ίδια είτε μέσω, ίδρυσης νέων εταιρειών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον τομέα αυτό  η επιχείρηση σκοπεύει να εκμεταλλευτεί εκτάσεις και πάγια που διαθέτει τόσο η  ίδια όσο και η Κωτσόβολος σε όλη την ελληνική επικράτεια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ