Με την βούλα του Συμβουλίου της Επικρατείας ανοίγει ο δρόμος της νομιμότητας για τον ηλεκτρονικό τζόγο και στη χώρα μας.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, με δύο αποφάσεις της, δίνει το οκ για τη διεξαγωγή τυχερών παιγνίων και στοιχημάτων, μέσω διαδικτύου, υπό την προϋπόθεση, της φορολόγησης των εν λόγω εταιρειών.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, θα πρέπει να υπαχθούν  σε φορολογικό καθεστώς οι συγκεκριμένες εταιρείες  παροχής υπηρεσιών στοιχημάτων και τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου οι οποίες είναι νόμιμα εγκατεστημένες σε κράτη μέλη της ΕΕ και του ΕΟΧ,  κατά τη μεταβατική περίοδο μέχρι τη χορήγηση στην Ελλάδα σχετικής άδειας.

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές κατόχων αδειών καζίνο στην Ελλάδα που ζητούσαν να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση με την οποία καλούνταν οι  εταιρείες  παροχής υπηρεσιών στοιχημάτων και τυχερών παιγνίων,  μέσω διαδικτύου, να υποβάλλουν οικειοθελή αίτηση υπαγωγής στο φορολογικό καθεστώς των άρθρων 45 – 50 του ν. 4002/2011 κατά τη μεταβατική περίοδο (η οποία διατηρείται μέχρι και εντός του έτους 2020) έως τη χορήγηση στην Ελλάδα σχετικής άδειας.

Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε συμβατές προς την ελευθερία εγκαταστάσεως και την ελεύθερη παροχή υπηρεσιών τις πάγιες διατάξεις του ν. 4002/2011, όπως αυτές κατοχυρώνονται στα άρθρα 49 και 56 ΣΛΕΕ,  για τη χορήγηση από ελληνική αρχή ειδικής άδειας αναφορικά με  την παροχή υπηρεσιών τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here