Συνεχίζει αλλά περιορίζει σημαντικά την χρηματοδότηση του επιχειρηματικού της πλάνου η μητρική εταιρεία ELDORADO GOLD  για την Ελληνικός Χρυσός, το 2019.

Οι καθυστερήσεις στην αδειοδότηση των Σκουριών, τα προσκόμματα στις ερευνητικές εξορύξεις στο Στρατώνι, τα συνεχή εμπόδια στο αποδοτικό κοίτασμα της Ολυμπιάδας, καθώς και η άρνηση της Περιφέρειας για ερευνητικές εξορύξεις στη Θράκη, μέσω άλλης θυγατρικής της ElDorado Gold, έχουν περιορίσει τη ροή των επενδυτικών κεφαλαίων της καναδικής πολυεθνικής στην Ελλάδα

Η θυγατρική της καναδικής πολυεθνικής Ελληνικός Χρυσός στοχεύει να υποστηρίξει κεφαλαιακά το έργο στην Ολυμπιάδα, να κρατήσει σε συντήρηση το εργοστάσιο στις Σκουριές, μιας και εκκρεμεί η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης που έχει οριστεί για τις 6/2/2019 και να συνεχίσει τη δραστηριότητά της στο Στρατώνι.

Για το 2019, η Eldorado Gold προγραμματίζει να διαθέσει στη χώρα μας κεφάλαια ύψους μέχρι 60 εκατ. δολαρίων, κάτω από τις αρχικές προσδοκίες για χρηματοδότηση ύψους 80 εκατ. δολαρίων, ενώ το 2018 το αντίστοιχο ποσό ανήλθε στα 85 εκατ. δολάρια και το 2017 στα 90 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Eldorado Gold, το 2019:

  • Στο κοίτασμα της Ολυμπιάδας θα διατεθούν 20-25 εκατ. δολάρια για διατήρηση μεταλλείου και 10-15 εκατ. δολάρια για την ανάπτυξη εξορύξεων.
  • Στις Σκουριές θα διατεθούν κεφάλαια ύψους 5-10 εκατ. δολαρίων και θα αφορούν μόνο συντήρηση του εργοταξίου στην περιοχή.
  • Στο Στρατώνι αναμένεται αν διατεθούν 5-10 εκατ. δολάρια..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here