Την αποφυλάκιση του Λι Τζέι- γιονγκ ανακοίνωσαν οι αρχές της Νοτίου Κορέας.

Ο Τζέι Λι είναι εγγονός του ιδρυτή της Samsung και de facto επικεφαλής του νοτιοκορεατικού κολοσσού από το 2014.

Έμεινε στη φυλακή για 207 ημέρες (εξέτισε δηλαδή το 60% της ποινής του) αφού βρέθηκε ένοχος για δωροδοκία και διαφθορά σε μία υπόθεση, η οποία οδήγησε και στην πτώση της πρώην προέδρου της χώρας, Παρκ Γκιουν-χίε. Η τελευταία είναι επίσης στη φυλακή.

0 53χρονος είχε κατηγορηθεί ότι έδωσε το ποσό των 43 δισ. γουόν (30 εκατ. ευρώ) σε δύο μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που διαχειριζόταν η Τσόι Σουν σιλ, φίλη της προέδρου Παρκ, με αντάλλαγμα την πολιτική στήριξη της τελευταίας σε μία αμφιλεγόμενη συγχώνευση που άνοιγε τον δρόμο του για να έχει τον πλήρη έλεγχο της Samsung.
Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι έλαβε υπόψη «τις επιπτώσεις της πανδημίας στην νοτιοκορεατική οικονομία και τις παγκόσμιες αγορές». Είναι ελεύθερος υπό όρους, κάτι που σημαίνει ότι δεν είναι σαφές εάν θα μπορεί να αναλάβει τα ηνία της εταιρείας ή να αρκεστεί για ένα διάστημα σε άλλο ρόλο. Θα πρέπει επίσης να λάβει ειδική άδεια, εάν θέλει να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Σημειώνεται δε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για απάτη και χειραγώγηση μετοχών. Αν βρεθεί ένοχος θα καταλήξει και πάλι στη φυλακή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here