Δυσκολία στην αποπληρωμή των δανειακών τους υποχρεώσεων δηλώνουν σχεδόν έξι στους 10 Έλληνες, με την ακρίβεια, τόσο στην ενέργεια, όσο και στα τρόφιμα, να βάζουν «φωτιά» στον οικογενειακό προϋπολογισμό. 

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), το 53,3% των συμμετεχόντων παραδέχεται πως οι αυξήσεις δυσκολεύουν πολύ και αρκετά την ανταπόκριση σε υποχρεώσεις, όπως αποπληρωμή δανείων, καρτών κ.λπ., με το 26.8% να απαντά ότι δυσκολεύεται λίγο και καθόλου. 

Την ίδια στιγμή, έτερη έρευνα της PwC αποκαλύπτει πως περισσότεροι από ένας στους τέσσερις καταναλωτές σχεδιάζουν να μειώσουν την κατανάλωση σε μία σειρά από κατηγορίες αγαθών, μεταξύ των οποίων τα είδη πολυτελείας (37%), τις εξόδους για φαγητό (34%), τις τέχνες, τον πολιτισμό και τα αθλήματα (30%) και τη μόδα (25%), γεγονός που σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους συγκεκριμένους κλάδους είναι πιθανό να δουν μείωση του τζίρου τους το αμέσως επόμενο διάστημα, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τη δική τους φερεγγυότητα.

Στις προκλήσεις που έχουν μπροστά τους νοικοκυριά και επιχειρήσεις αναφέρθηκαν, εξάλλου και οι τραπεζίτες, στο πλαίσιο των πρόσφατων γενικών συνελεύσεων. 

H συνέχεια στο…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here