Με χορηγήσεις, έως 200 εκατ. ευρώ θα ενισχυθεί ο κλάδος της κλωστουφαντουργίας.
    Σε μία προσπάθεια να αναζωογονηθούν παραγωγικοί κλάδοι, προκειμένου να αποτελέσουν αντίβαρο στην τουριστική…μονομέρεια το οικονομικό επιτελείο προχωρά σε λήψη σειράς μέτρων που θα τονώσουν έναν τομέα με παράδοση, αυτόν της κλωστουφαντουργίας.
    Από τις αρχές Μαϊου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστουφαντουργών, Ελευθέριος Κούρταλης είχε ζητήσει την κρατική στήριξη με χρηματοδότηση, ρύθμιση οφειλών, μείωση ΕΝΦΙΑ αλλά και “πάγωμα” οφειλών για ένα έτος σημειώνοντας πως παρά την δραματική συρρίκνωση του παραμένει ο σημαντικότερος μεταποιητικός κλάδος, συνδέεται και με την γεωργία (λόγω χρησιμοποίησης ενός κορυφαίου ελληνικού προϊόντος, του βάμβακος) απασχολεί περί τις 75.000 εργαζόμενους και εξάγει το 70% της παραγωγής.
     Ορισμένα αιτήματα του ΣΕΒΚ έχουν ικανοποιηθεί (ή είναι προς υλοποίηση) μένουν, ωστόσο, πολλά και ουσιώδη να γίνουν μέχρι να κερδηθεί το στοίχημα της επανεκκίνησης ενός κλάδου, που πριν 25 χρόνια συνέβαλε κατά 20% στην παραγωγή ΑΕΠ.
Για να περιοριστεί στο μόλις 8% την τελευταία 5ετία, περίοδο υπέρ ανάπτυξης του τουρισμού.
     Δίνεται, τώρα, η ευκαιρία σε κυβερνώντες και φορείς να ξανά υφάνουν τον κλάδο.
  Εταιρείες, και εισηγμένες μάλιστα, αρκετές: Κλωστ. Ναυπάκτου, Fieratex, Επίλεκτος, Βιοκαρπέτ, Minerva κ.α του ευρύτερου κλάδου. `

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here