Αντιπροσωπεία μεγάλων επιχειρήσεων από την Ιαπωνία, επισκέπτεται νωρίς το πρωί το Μέγαρο Μαξίμου για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, με αντικείμενο τα κίνητρα και τις διευκολύνσεις που προσφέρει η χώρα μας για την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη τους 15 εκπροσώπους των μεγάλων ιαπωνικών επιχειρήσεων θα ενημερώσουν, ο υφυπουργός εξωτερικών, αρμόδιος για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης και ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου Αλέξης Πατέλης.

Από Ιαπωνικής πλευράς, στη συνάντηση συμμετέχουν 15 στελέχη κορυφαίων ιαπωνικών εταιριών, μέλη της διοίκησης του Keidanren του «Ιαπωνικού ΣΕΒ».

  • Hitachi (ηλεκτρικές συσκευές, νέες τεχνολογίες)
  • Sumitomo (επιχειρηματικός όμιλος)
  • Japan Airlines (αεροπορική)
  • Nomura Holdings (χρηματοδοτική εταιρία συμμετοχών)
  • ANA Holdings (αεροπορική)
  • Mitsubishi Electric (ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη).

Πριν λίγους μήνες, το καλοκαίρι, ο Ιαπωνικός τεχνολογικός κολοσσός NTT DATA, επέλεξε την Ελλάδα για να επεκταθεί στην Ευρώπη, ανοίγοντας γραφείο με 100 εργαζόμενους που θα τετραπλασιαστούν μέχρι το 2026.

Ο όμιλος Hitachi θα προμηθεύσει το Μετρό Θεσσαλονίκης με νέους συρμούς που θα λειτουργούν χωρίς οδηγό, μέσω ενός υπερσύγχρονου αυτόματου συστήματος πλοήγησης και παράλληλα φέρεται να έχει ευρύτερο ενδιαφέρον για τους σιδηροδρόμους στη χώρα μας.

Η Ελλάδα θα παρουσιάσει φέτος τη σημαντικότερη και ταχύτερη μείωση του δημοσίου χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και βρίσκεται ήδη σε τροχιά ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here