Στα 11 λεπτά ανά κιλοβατώρα κλειδώνει σύμφωνα με πληροφορίες η τιμή του φυσικού αερίου για τους οικιακούς καταναλωτές και ανατρέπει ενόψει του χειμώνα την εικόνα όπως τη γνωρίζαμε. Αυτή είναι η τιμή μετά την επιδότηση για τους οικιακούς καταναλωτές, που καλύπτει το 50% της αύξησης στην τιμή του αερίου.

Με το φυσικό αέριο να υποχωρεί συγκριτικά με τις υπερβολές του καλοκαιριού και τον OPEC να εμποδίζει την αντίστοιχη πτώση στο αργό, η εικόνα έχει μεταβληθεί και όπως λένε οι ειδικοί το αέριο τον Οκτώβριο,  είναι φθηνότερο για θέρμανση, που είναι καλό νέο για τα περίπου 700.000 νοικοκυριά που θερμαίνονται με αέριο. Βεβαίως ο καιρός παραμένει καλός, οπότε οικονομία….

Στο μεταξύ, με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η έναρξη διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης (που θα γίνει την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου), εκτιμάται ότι θα γίνει με την τιμή του καυσίμου στα 1,45 ευρώ ανά λίτρο. Στην τιμή αυτή συνυπολογίζεται και η επιδότηση στην αντλία, η οποία έχει διαμορφωθεί στα 0,25 ευρώ ανά λίτρο. Αυτό αντιστοιχεί σε τιμή κιλοβατώρας στα 13,7 ευρώ. Το αέριο προκύπτει φθηνότερο για την ώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here