Στο πλαίσιο της Attica Green Expo, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής  διοργανώνουν ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Αττικής», την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 στις 14.00 στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwo Do), Λεωφόρος Ποσειδώνος 860, Παλαιό Φάληρο.

Η εκδήλωση αυτή είναι η τελευταία σε μια σειρά εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας από τον Ιανουάριο του 2023, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε κάθε περιφέρεια και το διακύβευμα των επικείμενων Ευρωπαϊκών εκλογών.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες:

  • Τις πολιτικές και την έμπρακτη συμβολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Περιφέρειες και το διακύβευμα των Ευρωπαϊκών εκλογών, για τα οποία θα μιλήσουν ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Κώστας Τσουτσοπλίδης και η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Νιόβη Ρίγκου.
  • Την Aναπτυξιακή Στρατηγική της Περιφέρειας Αττικής, για την οποία θα μιλήσουν ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Νίκος Χαρδαλιάς και η υπεύθυνη θεσμικών σχέσεων Ελλάδας και Κύπρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων κ. Μαριάννα Ναθαναήλ.
  • Την κλιματική αλλαγή και την αστική ανθεκτικότητα, με ομιλητές τον Δήμαρχο Μοσχάτου-Ταύρου κ. Ανδρέα Ευθυμίου, τον Δήμαρχο Φυλής και Πρεσβευτή του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το κλίμα κ. Χρήστο Παππού, τον καθηγητή Αναλυτικής Χημείας και Αναπληρωτή Πρόεδρο του Συμβουλίου Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νίκο Θωμαΐδη, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Ασπροπύργου και Γραμματέα της Παν/νιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων ΟΤΑ “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ” κ. Παναγιώτη Γρηγοράκο και την συνεργάτη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το κλίμα κ. Κωνσταντίνα Σιούντρη.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η κ. Αλίς Κοροβέση, Εθνική Συντονίστρια του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα στην Ελλάδα.

Σημείωση: Η εκδήλωση διεξάγεται εντός του εκθεσιακού χώρου της ATTICA Green EXPO και είναι ανοιχτή στο κοινό. Για την παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι απαραίτητο οι συμμετέχοντες να εισέλθουν στον χώρο της έκθεσης. Η είσοδος είναι δωρεάν.