Στάση… αναμονής τηρεί η διοίκηση της Jumbo, με τον Απόστολο Βακάκη να διαμηνύει χθες, κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ομίλου ότι παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ενώ επανέλαβε ότι θα εξετάσει εκ νέου τις εκτιμήσεις για το σύνολο του 2024, μετά την ολοκλήρωση του α’ εξαμήνου του έτους.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης οι μέτοχοι έδωσαν το “πράσινο φως” για την διανομή μερίσματος ύψους 1 Ευρώ ανά μετοχή (μικτό), διαδικασία που θα ξεκινήσει στις 16 Ιουλίου 2024.

Σημειωτέον ότι τον Μάρτιο του 2024, η εταιρεία προχώρησε σε έκτακτη χρηματική διανομή ποσού 0,60 Ευρώ ανά μετοχή.

Κατά συνέπεια, μέχρι και τον Ιούλιο του 2024, η Jumbo θα έχει καταβάλει στους μετόχους της ένα ποσό της τάξης των 218 εκατ. Ευρώ.

Όσον αφορά τις προβλέψεις για το 2024 η διοίκηση διατηρεί τις εκτιμήσεις της, για αύξηση κύκλου εργασιών και κερδών, μεταξύ +8% έως +10%.

Σχετικά με την ανάπτυξη του δικτύου, ο όμιλος ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του υπερ-καταστήματος στην πόλη Oradea στη Ρουμανία και του υπερκαταστήματος Jumbo στην Καρδίτσα που παρέμενε κλειστό λόγω πλημμυρών στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2023.
Σήμερα, ο Όμιλος JUMBO αριθμεί 86 καταστήματα. Τα 53 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 10 στη Βουλγαρία και 18 στη Ρουμανία.

Στις αρχές Ιουνίου του 2024 αναμένεται να λειτουργήσει το πλήρως ανακαινισμένο υπερκατάστημα Jumbo στην Λάρισα που παρέμενε κλειστό λόγω του πρωτοφανούς πλημμυρικού φαινομένου στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2023