Είναι περήφανοι για την κατάσταση της Οικονομίας. Έχουν επισκεφτεί έστω ένα Δημόσιο Νοσοκομείο;

0

Του ΧΡΗΣΤΟΥ Ν. ΚΩΝΣΤΑ

Σε όλους τους τόνους τα κυβερνητικά στελέχη διαλαλούν και επιμένουν ότι η «οικονομία ανακάμπτει» και ότι η «χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα».

Μετά, δημοσιεύεται η εκτέλεση του Προϋπολογισμού για το 2018.

Εκτός από την δραματική απόκλιση από τους στόχους, οι πολίτες διαπιστώνουν πόσο ακριβά έχουν πληρώσει το θεαματικό Υπερ-Πλεόνασμα με το οποίο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει «αγοράσει την ησυχία του» από τις Βρυξέλλες και με το οποίο ανακαλύπτει κονδύλια για τη διανομή πενιχρών επιδομάτων στους φτωχότερους από τους Έλληνες.

Η κατάσταση στην Δημόσια Υγεία αποτελεί σήμερα το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα για το πόσο ακριβά έχουμε -όλοι οι Έλληνες- πληρώσει την «μεγάλη δημοσιονομική επιτυχία» της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχει στο πλανήτη ολόκληρο, ένας Υπουργός υπεύθυνος για τη Δημόσια Υγεία στη χώρα του που να δηλώνει ικανοποιημένος για τον τομέα του.

  • Πολύ απλά, οι ανάγκες των πολιτών είναι πάντοτε μεγαλύτερες από τις δυνατότητες οποιουδήποτε Εθνικού Συστήματος Υγείας είτε αυτό βρίσκεται στην κοινωνικά προηγμένη Σκανδιναβία είτε στην οικονομικά πανίσχυρη βορειοαμερικανική κοινωνία είτε στην απαλλαγμένη από τα βάρη της Ευρωπαϊκής της συμμετοχής, μισαλλόδοξη και οδυνηρά πεπλανημένη Βρετανία.

Μόνο στην Ελλάδα, υπουργοί και βουλευτές δηλώνουν δημοσίως και ευθαρσώς ότι είναι «Ευχαριστημένοι». Με υπερηφάνεια διαβεβαιώνουν ότι «δεν λείπουν φάρμακα από τα νοσοκομεία».

Ο κυβέρνηση προφανώς έχει πείσει τους Έλληνες πολίτες. Με τη κυνικότητα των λόγων της, με την εμπαθή τεκμηρίωση απίθανων επιχειρημάτων, με την αυθαίρετη δύναμη του «ηθικού πλεονεκτήματος» που προσφέρει η συμμετοχή στην πάλαι ποτέ ρομαντική Αριστερά, όλοι οι βουλευτές και τα στελέχη της κυβέρνησης ξεσπαθώνουν εναντίον του παλιού πολιτικού συστήματος και εμφανίζονται ως εξυγιαντές.

Η κυβέρνηση αυτή έχει μειώσει τις δαπάνες υγείας κάτω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο αλλά εξαγγέλλει διαρκώς νέες προσλήψεις με κοινοτικά κονδύλια, τα οποία όμως δεν έρχονται ποτέ.

Οι Έλληνες βιώνουν την ντροπιαστική πραγματικότητα του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ο προϋπολογισμός αποκαλύπτει τη γύμνια της δήθεν κοινωνικής της ευαισθησίας.

Οι κυβερνώντες προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτό που ζούμε δεν είναι η πραγματικότητα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here