της Ελενας Ερμείδου

Στήνονται τα θεμέλια των ΤΕΑ προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή τον Ιανουάριο και να δρομολογηθούν μέσα στο 2019 οι επόμενες κινήσεις για τις ασφαλιστικές, τα Ταμεία και τους διαχειριστές κεφαλαίων.

Στο επίκεντρο βρίσκονται η αναζήτηση και εύρεση κατάλληλων εργαλείων για τον χειρισμό των κινδύνων. Ενα από αυτά τα εργαλεία είναι το ORA.

To ORA και είνα εργαλείο του Διοικητικού Συμβουλίου  για τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων. Δεν αποσκοπεί στον καθησυχασμό του και δεν έχει κανένα απολύτως νόημα η επιλογή παραμέτρων για  την άσκηση που θα «εξαφανίσουν» τα προβλήματα και θα εμφανίσουν «εικονικά» βιώσιμο ένα ΤΕΑ.

To ΟRA προτείνεται να περιλαμβάνει: την περιγραφή ενσωμάτωσης στη διαχείριση & λήψη αποφάσεων, Ααιολόγηση αποτελεσματικότητας συστήματος διαχείρισης Κκνδύνων, τρόπους αποτροπής συγκρούσεων συμφερόντων, αξιολόγηση, χρηματοδοτικών αναγκών, αξιολόγηση κινδύνων για τις παροχές μελών & δικαιούχων,μηχανισμους προστασίας παροχών, ποιοτική αξιολόγηση λειτουργικών κινδύνων, τους ΕSG παράγοντες στις επενδυτικές αποφάσεις

Να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα της ORA πρέπει να χρησιμοποιούνται από το ΔΣ για την πρόληψη και αντιμετώπιση δυσάρεστων μελλοντικών καταστάσεων και για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων και τον καθορισμό των επόμενων του ενεργειών.

Get Free Email Updates!

Εγγραφείτε δωρεάν στο newsletter του banks.com.gr

Δέχομαι να αποθηκευθεί το e-mail μου στο σύστημα αποστολής newsletter.

Το e-mail σας δε θα δοθεί ποτέ σε τρίτους. Μπορείτε να απεγγραφείτε όποτε επιθυμείτε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here