Για την απαρχή μίας νέας προβληματικής εποχής για τα ξενοδοχεία της Αθήνας κάνουν λόγοι οι ξενοδόχοι της πόλης, οι οποίοι θέτουν ανοικτά ζήτημα άναρχης τουριστικής ανάπτυξης της ελληνικής πρωτεύουσας.

Τα νούμερα μίλησαν και δείχνουν για το πρώτο τρίμηνο του 2019  πτώση της τάξης του -6.8% στην πληρότητα, επίσης -6.8% στο Έσοδο ανά Διαθέσιμο Δωμάτιο (RevPar) και με μηδενική αλλαγή στη Μέση Τιμή Δωματίου έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2018.

Ειδικότερα, η μέση πληρότητα είναι φέτος στο 63,6% από 68,2% πέρυσι, ενώ η μέση τιμή δωματίου έχει παραμείνει αμετάβλητη στα 83,6 ευρώ. Οι τιμές αφορούν μονάδες 3 και 5  αστέρων σε Αθήνα, χωρίς τα νησιά του Αργοσαρωνικού και τον Πειραιά. «ΗΑθήνα αποτελεί έναν ευρωπαϊκό – διεθνή τουριστικό προορισμό με πολλά, μικρά, καθημερινά, αλλά και με μεγαλύτερα, δυσεπίλυτα ενδογενή προβλήματα, που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα (όπως λ.χ. θέματα ασφάλειας, καθαριότητας, οργάνωσης δομών, εξειδικευμένης υποδομής, νέων επενδύσεων κ.ά.)», αναφέρουν οι ξενοδόχοι κρούωντας για μία ακόμη φορά τον κώδωνα του κινδύνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here