Θεαματική η χθεσινή χρηματιστηριακή παράσταση και τις δύο Επιχειρήσεις Υδρευσης, Αθηνών και Θεσσαλονίκης.
     Το ενδιαφέρον της υπόθεσης, που προσέλκυσε και αρκετά επενδυτικά…βλέμματα δεν ήταν τόσο η υπεραπόδοση και για τις δύο μετοχές, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ όσο το γεγονός, πως αυτή η υπέρ αντίδραση πραγματοποιήθηκε με συναλλαγές αξίας που ξεπέρασαν το 1,5 εκατ. ευρώ.
    Πιο συγκεκριμένα στη μετοχή της ΕΥΔΑΠ έγιναν συναλλαγές αξίας 1,4 εκατ., ενώ άλλες 142 χιλιάδες άλλαξαν χέρια στην ΕΥΑΘ.
     Ανοδος +2,73% στα 8,27 ευρώ, για τη μετοχή της πρώτης, τιμή που αποτελεί και “νέο υψηλό”. Ανοδος +4,46% στα 5,62 ευρώ για την δεύτερη, που αποτελεί επίσης “νέο υψηλό”. 
     Είθισται σε ανοδικό momentum η κατακόρυφη αύξηση των συναλλαγών και τζίρου να προοιωνίζεται συνέχιση της τάσης σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα τιμών.
     Εμείς, απλά θα παραθέσουμε 2-3 ενδιαφέροντα στοιχεία και η συνέχεια δική σας.
  • ΕΥΔΑΠ:  αποτίμηση στα 880,76 εκατ. € (με καθαρή θέση στα 966,94 εκ. ευρώ, όπερ…βασικοί μέτοχοι η γνωστή μας ΕΕΣΥΠ με 50%, το ΤΑΙΠΕΔ με 11,33% και με 9,99% ο John Paulson. Συνολικά το 71% του μετοχικού κεφαλαίου στα χέρια τριών βασικών μετόχων, και το καθαρό free float λίγο πάνω από το 10% με 12% εάν υπολογίσουμε τις σταθερές επενδυτικές θέσεις 3-4 ισχυρών ΑΕΔΑΚ και ενός fund. Οπερ σημαίνει, πως η αποτίμηση της ΕΥΔΑΠ μπορεί να πάει όπου θέλουν, δηλαδή σε τιμές όπου η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην διάθεση ενός σημαντικού μειοψηφικού ποσοστού.
Σημειωτέον, πως η περίπτωση της ΕΥΔΑΠ είναι από αυτές της…πρώτης γραμμής για πώληση. Αυτά φυσικά αφού πρώτα καρπώθηκαν  ΕΕΣΥΠ και ΤΑΙΠΕΔ τα υψηλά έσοδα από μερίσματα. Το μέρισμα χρήσεως 2018 ήταν στα 0,27/μετοχή, καταβλήθηκε στις 5 Ιουλίου. Να συνεκτιμηθεί, πως νέος CEO ορίστηκε ο Χάρης Σαχίνης και πρόεδρος η Θεοδώρα Βαρβαρίγου. 
  • ΕΥΑΘ : αποτίμηση στα 204,01 εκατ. Ευρώ (με καθαρή θέση στα 150,67 εκατ.€ ),βασικοί μέτοχοι και εδώ η ΕΕΣΥΠ με 50%, το ΤΑΙΠΕΔ με 24,02% και SUEZ με εμφανές ένα 5,01% και κύκλους της αγοράς να υπολογίζουν το συνολικό ποσοστό των Γάλλων σε ένα επιπλέον 5% με 7%. Καθαρό free float, και αυτό ελεγχόμενο επίσης κοντά στο 10%, όπως και για την ΕΥΔΑΠ. Το μέρισμα, 0,126 /μτχ έχει πληρωθεί από τις 4 Ιουλίου.
  Σε εκκρεμότητα, με..υπαιτιότητα της ΕΕΣΥΠ, για τον ορισμό νέου προέδρου και CEO, μετά την παραίτηση του Ιωάννη Κρεστενίτη, στις 24 Ιουνίου.
Να μην διαφεύγει της προσοχής μας, πως ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ θα είναι υψηλά στην ατζέντα του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων από τον Σεπτέμβριο. Οπερ..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here