Με θεαματική αντίδραση +6,42% στα 1,359 ευρώ, με συναλλαγές 367.161 μετοχών αξίας 494.015 ευρώ η ΔΕΗ ξάφνιασε μόνον όσους δεν παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις τόσο στον όμιλο όσο στον ευρύτερο κλάδο.
Η ουσία είναι, πως μετά και την νέα χθεσινή άνοδο της μετοχής (μετρά ήδη +5,02% από την αρχή του έτους) η χρηματιστηριακή αξία της ΔΕΗ μετά βίας διαμορφώνεται στα 315,29 εκατ. ευρώ. Για να έχουμε μία τάξη μεγέθους και σύγκρισης μόνο το χαράτσι του ενός ευρώ, εάν τελικά επιβαλλόταν στους έντυπους λογαριασμούς που αποστέλλονται στους καταναλωτές το έσοδο θα ήταν 36 εκατ. ευρώ ετησίως.
Από την άλλη η αγορά, κυρίως βραχυπρόθεσμοι παίκτες, ποντάρουν στο ότι αύριο Τετάρτη θα υποβληθούν οι προσφορές για τις λιγνιτικές μονάδες, εάν τηρηθεί η διαδικασία όπως είχε δηλώσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης (σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στις 9 Ιανουαρίου).
Αλλά ακόμη και νέα παράταση να δοθεί οι υπό αποκρατικοποίηση μονάδες της ΔΕΗ (Μεγαλόπολη και Μελίτη) περνούν σταδιακά σε κερδοφορία. Σημειωτέον, πως η κατακύρωση των προσφορών- αν δεν υπάρξει νέα παράταση- θα γίνει από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ στις 31 Ιανουαρίου. 
Το γράφαμε και στο τελευταίο ΧΡΗΜΑ WEEK, πως η ΔΕΗ θα είναι από τα bets του 2019…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here