Το πιο εύκολο τελικά για το Δημόσιο στην Ελλάδα είναι να ιδρύσει κι από έναν νέο οργανισμό, ο οποίος ιδρύεται κι όταν αρχίσει να λειτουργεί αλλάζει το πολιτικό σκήνικο και …πάμε από την αρχή!

Στη συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γ. Πατούλης με το Προεδρείο της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕ.Π.Ο.Ε.Τ.) επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός Ενιαίου Οργανισμού ο οποίος θα προγραμματίζει και θα συντονίζει όλες τις δράσεις που αφορούν στον τουρισμό.

Σε αυτόν τον φορέα θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι δήμοι αλλά και οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών φορέων.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση

  • «συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στην καλύτερη οργάνωση και ανάδειξη της Αττικής ως τουριστικού προορισμού, καθώς και η διευθέτηση προβλημάτων που σχετίζονται με τη σωστή διαχείριση και μετακίνηση των τουριστικών ροών στην Αττική».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα προβλήματα που συναντούν τα τουριστικά λεωφορεία κατά τη διάρκεια της επιβίβασης και της αποβίβασης σε πολυσύχναστα τουριστικά σημεία στο κέντρο της Αθήνας.

  • «Για το λόγο αυτό συμφωνήθηκε να υπάρξει περαιτέρω συνεργασία προκειμένου να βρεθούν βιώσιμες κυκλοφοριακές λύσεις καθώς και σημεία στα οποία θα μπορούν να σταθμεύουν τα λεωφορεία χωρίς πρόβλημα».

Aς σημειωθεί εδώ ότι το τελευταίο είναι από τα διαχρονικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο τουρισμός της Αθήνας, δε λέει να λυθεί εδώ και πολλά χρόνια…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here