Υπήρξε εμπνευστής, καινοτόμος, πρωτοπόρος και εμβληματική μορφή της βιομηχανίας τροφίμων. Γεννημένος το 1941 σ’ ένα ορεινό χωριό της Αρκαδίας, το 4ο από 8 παιδιά της οικογένειας του, ξεκίνησε από πολύ μικρός, έχοντας τεράστια «πείνα» για γνώση και εξέλιξη,  υπήρξε παράδειγμα αυτοδημιούργητου επιχειρηματία και από ένα μικρό υπόγειο χώρο στην Κυψέλη, μαζί με την γυναίκα του, όπου ξεκίνησε να φτιάχνει γκοφρέτες, μιας μικρής τότε οικογενειακής βιοτεχνίας ζαχαρωδών, έφτασε στη δημιουργία του εμβληματικού ομίλου Bingo με πάνω από 10 σήματα όπως η Serenata και η Chipita να βρίσκονται στην κορυφή μέχρι και σήμερα. Ο Άγγελος Νταβός δεν υπήρξε μόνο καινοτόμος  ως προς την δημιουργία αλλά και στις σχέσεις που θεμελίωσε καθώς υπήρξε μέντορας για δεκάδες επιχειρηματίες και σύμβολο ζωής και αισιοδοξίας για την οικογένεια του.

Κατέκτησε την υψηλότερη θέση στην εγχώρια βιομηχανία τροφίμων, με 4 σημαντικές εταιρείες με εμβληματικά προϊόντα όπως η Serenata, η Κουκουρούκου, η Αmaretti, ενώ οι διαφημιστικές καμπάνιες της εποχής άφησαν ιστορία στην ελληνική τηλεόραση κι έχουν γίνει σλόγκαν μέχρι σήμερα.

Τα προϊόντα του γνώρισαν διακρίσεις σε όλον τον κόσμο για την ποιότητα τους, με εξαγωγές σοκολάτας ακόμα και στην πατρίδα τους την Ελβετία, με βραβεία εξαγωγών. Η επιχειρηματική του αξία αναγνωρίστηκε με θέσεις σημαντικές όπως αυτή του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχάνων Τροφίμων και του Συνδέσμου Ελλήνων Διαφημιζομένων).

Η εξόδιος ακολουθία του Άγγελου Ντάβου θα τελεστεί αύριο Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι από την εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα στην Παλλήνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here