Μεθαύριο Παρασκευή πραγματοποιείται η γενική συνέλευση των μετόχων του ομίλου Marfin Investment Group, που θα σηματοδοτήσει τις εξελίξεις σε δύο πολύ σημαντικούς κλάδους του εγχώριου επιχειρείν: στην Υγεία και στην Ακτοπλοΐα.

Για τον κλάδο της υγείας: θεωρείται βέβαιο, πως θα οριστικοποιηθεί και τυπικά η μεταβίβαση του πλειοψηφικού ποσοστού του ΥΓΕΙΑ στο CVC Capital που πλέον καταξιώνεται ως ο ένας από τους δύο μεγάλους πόλους/ομίλους του χώρου, στην ελληνική αγορά.

Παρ΄ ότι οι εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής είναι πάντα μέσα στην ζωή, ΔΕΝ φαίνεται πως στην περίπτωση αυτή θα υπάρξει κάποια, που θα μπορούσε να ανατρέψει το σκηνικό.

Με το deal στην υγεία να θεωρείται “κλεισμένο” το ενδιαφέρον στρέφεται στις όποιες εξελίξεις θα μπορούσαν να προκύψουν στον κλάδο της Ακτοπλοΐας και συγκεκριμένα στο μέτωπο του Attica Group.

Όπως πληροφορούμαι στα κεντρικά του ομίλου αλλά και σε Πειραιώς και Fortress υπερισχύει η λογική να μην γίνει καμία κίνηση (λ.χ πώλησης ) μέσα στο 2018 και να προχωρήσει κανονικά η λειτουργική απορρόφηση της Hellenic SeaWays, να ολοκληρωθεί η αναδιάρθρωση και να περάσει το καλοκαίρι προφανώς για να προστεθεί μεγαλύτερη αξία στο σχήμα που ελέγχει SuperFast Ferries, Blue Star Ferries και HSW.

Άλλωστε με αποτίμηση 291,32 εκατ. Ευρώ η εισηγμένη ως Attica Συμμετοχών αξίζει μόνο τα πλοία της Super Fast. Μία fair value αποτίμηση, χωρίς βάρη και με αναδιαρθρωμένο το σχήμα λογικά θα πρέπει να πιάνει τα διπλά λεφτά. 

Παρεμπιπτόντως και στην χθεσινή συνεδρίαση συνεχίστηκε το…τσιμπολόγημα στη μετοχή της Attica Συμμετοχών από “χέρια”, που προσβλέπουν σε εξελίξεις. Το 4,11% στα 1,52 ευρώ με συναλλαγές 80.944 κομμάτια, δεν πέρασε απαρατήρητο από τους “συλλέκτες”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here