Στην εξασφάλιση τριών νέων δανείων που ξεπερνούν τα 1 δις δολάρια, τα οποία θα διοχετευθούν για την αναχρηματοδότηση παλαιότερων προχώρησαν οι ναυτιλιακές GasLog Ltd. και GasLog Partners LP, συμφερόντων του εφοπλιστή  Πήτερ Λιβανού. Οι νέες δανειακές συμβάσεις θα καλύψουν τις λήξεις δανείων έως το έτος 2021, δημιουργώντας έτσι ισχυρούς ισολογισμούς και αυξημένη ρευστότητα.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, η GasLog συνήψε δάνειο 577 εκατ. δολαρίων και η GasLog Partners δύο δάνεια 260 εκατ. δολαρίων και 200 εκατ. δολαρίων. Οι τρεις συμφωνίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος Ιουλίου.

Έτσι εξασφαλίζεται ρευστότητα περίπου 30 εκατ. δολαρίων. Τα νέα δάνεια έχουν περίοδο λήξης πέντε ετών και πρόγραμμα απόσβεσης τουλάχιστον 22 έτη.

Αλλαγές στην οργάνωση

Στα τέλη του 2019, η GasLog είχε ήδη ανακοινώσει ότι σχεδιάζει τη μετεγκατάσταση της πλειονότητας των υπαλλήλων της, συμπεριλαμβανομένων πολλών μελών της διοίκησης, στον Πειραιά, προκειμένου να βελτιώσει την εκτέλεση, την αποτελεσματικότητα και την λειτουργική υπεροχή της, καθώς και να μειώσει το λειτουργικό της κόστος.

Κατά συνέπεια, ο αριθμός προσωπικού στο γραφείο της εταιρείας στο Λονδίνο μειώθηκε σε 9 από 27, ολοκληρώνοντας ουσιαστικά τις οργανωτικές αλλαγές. Η κίνηση αυτή αναμένεται να αποφέρει ετησίως εξοικονόμηση περίπου 6 εκατ. δολαρίων από το 2021 και έπειτα.

Το νέο απόκτημα

Τέλος, όπως ανακοίνωσε η GasLog στις15 Ιουλίου, παρέλαβε το πλοίο μεταφοράς LNG GasLog Westminsterχωρητικότητας 180,000 cbm. Το πλοίο θα ξεκινήσει άμεσα την επταετή ναύλωση του σε μία θυγατρική εταιρεία της Centrica.

Πρόκειται για το τρίτο από τα επτά πλοία που έχει παραγγείλει η ναυτιλιακή και είναι προγραμματισμένο να παραδοθούν τη διετία 2020-2021, τα οποία είναι χρηματοδοτημένα και αναμένεται να αποφέρουν περίπου 145 εκατ. δολάρια EBITDA ετησίως.

Ο Πήτερ Λιβανός, πρόεδρος της GasLog σχολίασε σχετικά: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος που ανακοινώνω τη παράδοση των υπό κατασκευή πλοίων μας, την αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεων του 2021 ένα χρόνο νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα και τις περαιτέρω μειώσεις του βασικού κόστους μας. Το GasLog Westminster ενισχύει τη σχέση μας με την Centrica και βελτιώνει την ορατότητα των εσόδων και των ταμειακών ροών μας. Η υπογραφή της μεγαλύτερης αναχρηματοδότησής μας κατά την άνευ προηγουμένου αβεβαιότητα στις πιστωτικές και τραπεζικές αγορές, υπογραμμίζει τη δύναμη και την ισχύ της πλατφόρμας μας να προσελκύσει νέους παρόχους κεφαλαίων. Εκτιμούμε τη συνεχή υποστήριξη των τραπεζικών συνεργατών μας, στους οποίους περιλαμβάνονται κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα από όλο τον κόσμο».

Mε πληροφορίες από το efoplistesnews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here