Τις πολιτικές που ακολουθεί ο Όμιλος Quest Συμμετοχών για την προώθηση της Ισότητας, της Ισονομίας και της Διαφορετικότητας παρέθεσε στο 2ο Συνέδριο Women in Digital 2022 η αντιπρόεδρος του Ομίλου κα Έφη Κουτσουρέλη.

“Ο όμιλος Quest υπάρχει στον χώρο της τεχνολογίας εδώ και 40 χρόνια και τα τελευταία 10 προάγει με διάφορες πρωτοβουλίες για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη”.

“Ο χώρος της τεχνολογίας είναι ανδροκρατούμενος, εμείς επιδιώκουμε να φέρουμε γυναίκες στον χώρο μας. Για πάρα πολλά χρόνια ήμουν η μοναδική γυναίκα στο Δ.Σ. Και ίσως να μην υπήρχε ελπίδα να αλλάξει κάτι μεχρι που παρουσιάστηκαν οι ποσοστώσεις” είπε μεταξύ άλλων η κα Κουτσουρέλη.

Πρόσθεσε δε πως “Όλα ξεκινάνε από τον μετασχηματισμό, την ανάγκη για εξέλιξη. Αυτή η επιδίωξη των νέων στόχων, νέων επιδιώξεων είναι  που ανοίγει κια την πόρτα για τη γυναίκα” πρόσθεσε.

Η Quest βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναζήτησης νέων ταλέντων και μια διαδικασία μετασχηματισμού. “Θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι αυτός ο μετασχηματισμός θέλει κίνητρα, νέα πιστευώ, και νέα καλλιέργεια προκειμένου να εξυπηρετηθεί ένας σοβαρός σκοπός, τη διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας” είπε.

Στην διαδικασία αυτή του μετασχηματισμού του, Ο Ομιλος έχει συμπεριλάβει σε μεγάλο βαθμό το ζήτημα της ισότητας και των νέων ευκαιριών σε όλο και περισσότερο διαφοροποιημένο κοινό. Προάγουμε τη διαφορετικτητα και την ένταξη ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων”.

Στο πλαίσιο αυτό ο Όμιλος εντάσσει στην δομή του προγράμματα 

που προάγουν την συνεκπαίδευση ανδρών και γυναικών, ενώ βλέπει ολιστισκά και ολοκληρωμένα τη διαχείρηση της διαφορετικότητας. 

Επιπλέον, υιοθετεί προγράμματα υποστήριξης γονέων. “Προσπαθούμε να προάγουμε τη μέριμνα για την οικογένεια και τη συμμετοχή του άνδρα στα οικογενειακά θέματα”.

Ένα ακόμη βήμα που προσπαθεί να προωθήσει η Quest είναι η μείωση των μισθολογικών διαφορών, προώθηση της ίσης αναλογίας των αποδοχών ανδρών και γυναικών είπε η κα Κουτσουρέλη και ενημέρωσε πως η Quest έχει εντάξει ακόμη προγράμματα εκπαίδευσης της ηγεσίας 

“Στόχος μας είναι η διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας” κατέληξε. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ