Η σουηδική εταιρεία Beijer Ref AB μπαίνει στην ελληνική αγορά κλιματιστικών και άλλων ηλεκτρικών συσκευών, μετά το deal με την πασίγνωση ελληνική εταιρεία Inventor.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, οι Σουηδοί ανακοίνωσαν την απόκτηση του 80% των μετοχών της Inventor, που αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της Beijer.

Πρόκειται για μία ελληνική εταιρεία με οικογενειακά χαρακτηριστικά που εδώ και 55 χρόνια έχει πραγματοποιήσει ένα απολύτως ελληνικό success story.

Η Inventor έχει εμφανίσει σταδιακή αύξηση της κερδοφορίας κατά τη διάρκεια της τελευταίας 4ετίας, έχοντας ετήσια αύξηση των πωλήσεων κατά 19% και των κερδών EBIT κατά 40%.

Η ελληνική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 1966 με την επωνυμία Γ. Ασημακόπουλος ΕΠΕ, αποτελεί έναν από τους βασικούς «παίχτες» της εγχώριας αγοράς κλιματιστικών, διαθέτοντας παρουσία σε δεκάδες χώρες του εξωτερικού.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι η Inventor A.G. A.E. διαθέτει σήμερα δυναμικό δίκτυο διανομής σε Ελλάδα και εξωτερικό, με περισσότερους από 1.300 ενεργούς πελάτες συνολικά και εξαγωγές σε 50 χώρες παγκοσμίως. Στην Ελλάδα η εταιρεία συνεργάζεται με πάνω από 300 εξειδικευμένους συνεργάτες και διαθέτει παρουσία σε 600 σημεία σε όλες τις αλυσίδες λιανικής ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών προϊόντων και 100 ηλεκτρονικά καταστήματα. Στις αγορές του εξωτερικού, με όχημα τα δύο υποκαταστήματα της εταιρείας σε Ρουμανία και Κίνα και ένα διευρυμένο δίκτυο διανομής, η Inventor A.G. A.E. σημειώνει σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Ωκεανία και ΗΠΑ, με περισσότερους από 300 ενεργούς πελάτες.

Ο Per Bertland, Διευθύνων Σύμβουλος της Beijer Ref, σχολιάζει:

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτή την προσθήκη: Η Inventor προσθέτει αξία και ικανότητα στην ομάδα μας. Η Ελλάδα είναι επίσης μια εντελώς νέα αγορά για την Beijer Ref, που συνάδει με την αναπτυξιακή μας στρατηγική. Η Inventor έχει ισχυρές δυνατότητες και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την εταιρεία”.

Ο κ. Γιώργος Ασημακόπουλος σχολιάζει:

«Έχουμε την τιμή να συνεργαστούμε με την Beijer Ref, καθώς εκτιμούμε πολύ την εξαιρετική δουλειά και τη φήμη τους. Είμαστε ενθουσιασμένοι για τις μελλοντικές προοπτικές με το Beijer Ref ώστε να επιτύχουμε τους στόχους μας, ακολουθώντας τη στρατηγική μας και εφαρμόζοντας το επιχειρηματικό μας σχέδιο με την προστιθέμενη αξία αυτής της συνεργασίας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here