Γράφει η «ξενοδόχος»

Μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2023 θα έχουν προκηρυχθεί οι διαγωνισμοί για δυο από τα σημαντικότερα τουριστικά ακίνητα κάτω από την «ομπρέλα» του ΤΑΙΠΕΔ στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο λόγος για τα ακίνητα που προορίζονται για τουριστική χρήση, στην Αγία Τριάδα και το Ποσείδι Χαλκιδικής:

  • Το ακίνητο της Ακτής και του Κάμπινγκ στην Αγία Τριάδα του δήμου Θερμαϊκού είναι πιο προχωρημένο, έχει περάσει από το Κεντρικό Συμβούλιο Διοίκησης το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο του ακινήτου των 127 στρεμμάτων και θα βγεί σε διαβούλευση τώρα η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ).

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ κ. Δημήτρη Πολίτη, μέχρι το τέλος του 2022 είναι εφικτό, με βάση τα χρονοδιαγράμματα, να βγεί ο διαγωνισμός για το συγκεκριμένο ακίνητο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τώρα το Ταμείο προχωρά σε διαγωνισμούς μίας φάσης, ώστε να επισπεύσθούν οι διαδικασίες, ενώ για το ακίνητο των 294 στρεμμάτων στο Ποσείδι Χαλκιδικής οι διαδικασίες έπονται, ωστόσο εκτιμάται ότι το α’ τρίμηνο του 2023 θα βγει ο διαγωνισμός.

Την ίδια στιγμή, μέχρι το τέλος του έτους θα μπούν οι υπογραφές για το ακίνητο στη Νέα Ηρακλείτσα, που έχει περάσει ο φάκελος από Ελεγκτικό Συνέδριο και θα είναι στα χέρια του επενδυτή πολύ σύντομα».

Υπενθυμίζεται εδώ ότι για το συγκεκριμένο ακίνητο πλειοδότης, με 18,5 εκατ. ευρώ, έχει αναδειχθεί εταιρεία του Ιρανοκαναδού επιχειρηματία  Άλεξ Χαντιτάτζι.

Πολύ σημαντικές είναι οι λιμενικές υποδομές και μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουν δοθεί οι δεσμευτικές προσφορές στο πλαίσιο του διαγωνισμού για τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης, την ίδια στιγμή που το ΤΑΙΠΕΔ έχει και άλλους διαγωνισμούς, σε πιο περιφερειακά έργα όπως για παράδειγμα στο κομμάτι των ιαματικών όπου το Ταμείο έχει ξεκινήσει να δίνει μεγαλύτερη έμφαση.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here