Δύο νέα καταστήματα iStorm αναμένεται να εγκαινιαστούν σύντομα στο Ηράκλειο και τη Λάρισα, καθώς, η Apple συνεχίζει να ενισχύει τις πωλήσεις της στην Ελλάδα. Η iStorm ανήκει στην εισηγμένη εταιρία Quest, και λειτουργεί πρότυπα καταστήματα αποκλειστικά για προϊόντα Apple.

Στην Ελλάδα λειτουργούν οκτώ καταστήματα της iStorm, εκ των οποίων τέσσερα στην Αθήνα, δύο στη Θεσσαλονίκη, ένα στη Ρόδο και ένα στην Πάτρα. Στην Κύπρο λειτουργούν τρία καταστήματα, ένα στο κέντρο της Λευκωσίας, ένα στη μαρίνα της Λεμεσού και ένα στο εμπορικό κέντρο Metropolis Mall στη Λάρνακα.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, η iStorm πέτυχε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, σημειώνοντας άνοδο πωλήσεων 43% και όλες σχεδόν οι κατηγορίες προϊόντων, παρουσίασαν διψήφια ανάπτυξη, με τα φυσικά καταστήματα, να είναι σύμφωνα με την Quest, ο βασικός παράγοντας της ανόδου. Επίσης, θετικά συνεισέφερε και το νέο κατάστημα στην Λάρνακα Κύπρου, που δεν λειτουργούσε στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Η Quest αναμένει συνέχεια της ανόδου στο δεύτερο εξάμηνο φέτος

Για το δεύτερο εξάμηνο, η Quest εκτιμά ότι θα συνεχισθεί η θετική πορεία που καταγράφηκε κατά το πρώτο εξάμηνο, με περαιτέρω άνοδο σε όλα τα επίπεδα.
«Η iStorm σκοπεύει να συνεχίσει τις επενδύσεις, τόσο σε επίπεδο φυσικών καταστημάτων, όσο και στο ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως και σε νέες υπηρεσίες που σχεδιάζει να λανσάρει τους επόμενους μήνες, οι οποίες θα βελτιώσουν περαιτέρω την εμπειρία του πελάτη, αναφέρει.
Ταυτόχρονα, ξεκίνησε και θα συνεχίσει να υλοποιείται η επένδυση στην εγκατάσταση και λειτουργία του κεντρικού CRM της εταιρείας, το οποίο όπως εκτιμά, θα βοηθήσει εμπορικά και θα βελτιώσει την εξυπηρέτηση και παρακολούθηση των πελατών.

Η iStorm θα συνεχίσει την περαιτέρω βελτίωση του ηλεκτρονικού της καταστήματος και του call center, ως εναλλακτικά κανάλια πώλησης, επαφής και υποστήριξης των πελατών. Οι πωλήσεις της iStorm εντάσσονται στον τομέα “Προϊόντα Πληροφορικής” της Quest, ο οποίος συμπεριλαμβάνει τις Info Quest Technologies, Quest on Line (you.gr), iSquare, iStorm, Clima Quest και FoQus.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022, τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν σε 322,3 εκατ. (αύξηση 15,8% έναντι το 2021), τα κέρδη ΕΒΙΤDA διαμορφώθηκαν σε 11,5 εκατ. (υψηλότερα κατά 7,9% έναντι € 10,7 εκατ. το 2021), ενώ τα κέρδη προ φόρων (EBT) ανήλθαν σε 7,9 εκατ. (χαμηλότερα κατά 4,1% έναντι € 8,2 εκατ. το 2021).

Η υστέρηση στα κέρδη προ φόρων (EBT), όπως υποστηρίζει η Quest, οφείλεται κυρίως στην έκτακτη επιδότηση του προσωπικού που πραγματοποιήθηκε στο 2ο τρίμηνο και την υποχώρηση των μεγεθών της Quest online  στο πεντάμηνο, που οφείλεται στο γεγονός ότι πέρυσι τα φυσικά καταστήματα την ίδια περίοδο ήταν κλειστά.

Για το 12μηνο, η τρέχουσα εκτίμηση προβλέπει αύξηση εσόδων και κέρδη στα ίδια επίπεδα σε σχέση με το 2021. Η αύξηση των εσόδων οφείλεται, όπως επισημαίνει η Quest, στην αύξηση του μεριδίου αγοράς από τα προϊόντα apple (λόγω iphone 14, MacBook, κ.α.) και την ανάπτυξη των νέων κατηγοριών προϊόντων, όπως τα κλιματιστικά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here