Δύο πολύ επικίνδυνα μέτωπα και από τις δύο πλευρές του δρόμου, στην περιοχή κάτω από το Δαφνί και προς τον Ασπρόπυργο, δημιουργήθηκαν νωρίτερα υποχρεώνοντας σε άμεση κινητοποίηση πολλών εναέριων μέσων και ομάδας πυροσβεστών.

Το μέτωπο που «φούντωσε» μετά τις 14.00 πέρασε γρήγορα μέχρι τις 15.30 απέναντι στην άλλη πλευρά της Λεωφόρου Αθηνών στο ίδιο ύψος περίπου ενός χιλιομέτρου μετά το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο προς την κατεύθυνση του Ασπρόπυργου- Ελευσίνας απειλώντας από τη μία πλευρά την ευρύτερη περιοχή στη  γέφυρα του προαστιακού και από την άλλη πυλώνες της ΔΕΗ σε λόφο κοντά στη διασταύρωση για Σχιστό.

Το πρόβλημα προκαλεί η κατεύθυνση του αέρα καθώς η περιοχή του Ασπροπύργου είναι πολύ υψηλού κινδύνου με δεξαμενές καυσίμων εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων, εργοστάσια και αποθήκες χημικών, πλαστικών και ξυλείας. Εκτιμάται ότι το μέτωπο τίθεται υπό έλεγχο μετά από άμεση κινητοποίηση εναέριων μέσων τα οποία μειώθηκαν αλλά εξακολουθούν να επιχειρούν και μετά τις 16.00. Από την άλλη πλευρά του ανέμου είναι η πυκνά κατοικημένη περιοχή του Χαϊδαρίου, γεγονός που έκανε την κατάσβεση επείγουσα.

Νωρίτερα όμως, αναζωπυρώθηκε το μέτωπο στα Δερβενοχώρια, στις περιοχές του Αγίου Χαραλάμπους και του Πανοράματος Λουτρακίου. Λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή οι εστίες της φωτιάς παίρνουν διαστάσεις, με αποτέλεσμα να πλησιάζουν κατοικημένες περιοχές, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν συνεχώς να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια.

Ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η κατάσταση με την εξέλιξη της φωτιάς είναι πάρα πολύ δύσκολη και απειλεί τις κατοικημένες περιοχές, του Αγίου Χαραλάμπους και του Πανοράματος, ενώ το μέτωπο έχει ανατολική κατεύθυνση προς την εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here