Οι εταιρείες έχουν συσταθεί. Οι πρώτες επενδύσεις ανακοινώθηκαν. Κατόπιν “σιγή ασυρμάτου”. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον χώρο των Εταιρειών Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ).
Μεγαλύτερη προσοχή ωστόσο πρέπει να δοθεί στην  περίπτωση 2 εταιρειών, που έφτασαν μέχρι την…Λεωφόρο Αθηνών αλλά εκεί οι αρμόδιες αρχές τους άναψαν “κόκκινο”.
1. Η “Μπλε Κέδρος” της οικογένειας Ευμορφίδη/Coco Mat, υποχρεώθηκε να πατήσει “φρένο” (στις αρχές Μαρτίου 2019), όταν δόθηκε αρνητική δημοσιότητα στα σχέδια της εταιρείας για ανέγερση 10όροφου (! ) ξενοδοχείου στους πρόποδες της Ακρόπολης, παρενέβη το ΚΑΣ και σε ένα από τα σημαντικά assets του χαρτοφυλακίου μπήκε “πάγος” με συνέπεια να μην εισαχθεί η ΑΕΕΑΠ στο χρηματιστήριο.
    Ωστόσο η εταιρεία οφείλει να καταθέσει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το ενημερωτικό δελτίο, καθώς με βάση τον νόμο οι εταιρείες του κλάδου έχουν χρονικό περιθώριο 2 ετών από την σύσταση τους μέχρι την εισαγωγή τους στο χρηματιστήριο. Και η Μπλε Κέδρος, έλαβε άδεια λειτουργίας στις 21 Μαρτίου του 2017. 
2. Η Κλουκίνας- Λάππας αποφάσισε (στις 6 Ιουνίου 2018) να αναστείλει προσωρινά τις περαιτέρω ενέργειες για τη σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας  Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία, με εισφορά σε είδος των ακινήτων της εισηγμένης ή και της θυγατρικής, λόγω του ότι η αξία ενός εκ των ακινήτων (Ερμού 47) είναι μεγαλύτερη του 25% της συνολικής αξίας που θα εισφέρονταν στην ΑΕΕΑΠ.
   Τότε είχε ανακοινωθεί, πως “…θα διερευνηθούν άλλοι τρόποι αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της εισηγμένης και της θυγατρικής…”
Άραγε, να περιμένουμε εξελίξεις σε ένα από τα δύο μέτωπα; Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here