Πράσινο φως άναψε το Κεντρικό Συµβούλιο Πολεοδοµικών Θεµάτων και Αµφισβητήσεων σε δύο τουριστικές επενδύσεις των ομίλων Βασιλάκη- Σμπώκου και Dolphin αλλά και τη μικτή ανάπτυξη στα Σπάτα της  R.E.D.S. για την επένδυση των 220 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, το ΚΕΣΥΠΟΘΑ αποφάσισε:

  1. Την προέγκριση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου στην περιοχή «Πλάκα», Δ.Ε. Ελούντας, Δ. Αγίου Νικολάου, Π.Ε. Λασιθίου, για την ανάπτυξη εγκαταστάσεων τουρισµού – αναψυχής προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα ολοκλήρωσης του επιχειρηματικού σχεδίου της εταιρείας “ΓΚΟΛΦ ΡΕΖΙΝΤΕΝΣΙΣ Α.Ε.”. Πρόκειται για την εταιρεία στην οποία μετά τη σύμπραξη με τον ξενοδοχειακό όμιλο Σμπώκου, ο όμιλος Βασιλάκη διατηρεί την πλειοψηφία με ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο τουριστικών ακινήτων στην Κρήτη. Όπως επισημαίνεται στην απόφαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ «οι προτάσεις του ΕΧΣ εναρμονίζονται πλήρως µε κατευθύνσεις του υπερκείµενου σχεδιασµού και δεν μεταβάλλουν τον χωρικό προορισµό της περιοχής. Επιπλέον, πληρούνται οι προϋποθέσεις των προτεινόµενων χρήσεων γης και της κατηγορίας «Τουρισµός – αναψυχή».
  2. Την προέγκριση Ειδικού Χωρικού Σχεδίου (ΕΧΣ) στην περιοχή Ακρωτήρι, στη χερσόνησο Πλάκα του Δήµου Σητείας, Δ.Ε. Ιτάνου (Cavo Plako), μία επένδυση που συνδέεται με τον όμιλο της Dolphin. Οι νέες ρυθµίσεις του ΕΧΣ, όπως διατυπώθηκαν από τους φορείς του έργου και ολοκληρώθηκαν µε τη βοήθεια των υπηρεσιών του ΥΠΕΝ για την προέγκριση, αποσκοπούν στην προώθηση της προτεινόµενης χρήσης «Τουρισµός- αναψυχή», μέσω ήπιων μορφών πολυθεματικού οργανωμένου τουρισμού, εναλλακτικού και ποιοτικά αναβαθμισμένου τύπου με παροχή υπηρεσιών υψηλού ποιοτικού επιπέδου. Η πρόταση προέγκρισης Ειδικού Χωρικού Σχεδίου υπεβλήθη από την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων και εκ μέρους του φορέα υλοποίησης του έργου (ΕΤΑΝΑΚ Α.Ε).
  3. Tην έγκριση Πολεοδοµικής Μελέτης της Περιοχής Οργανωµένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (ΠΟΑΠΔ) τριτογενούς τοµέα στη θέση Κάντζα Παλλήνης (Ν. Αττικής) και επικύρωση καθορισµού οριογραµµών ρεµάτων. Η απόφαση αυτή ακολουθεί τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της οργανωμένης δόμησης, οριοθετεί το πλαίσιο της πολεοδομικής ανάπτυξης της περιοχής, ενώ επιλύει μεταξύ άλλων και το χρόνιο ζήτημα της οριοθέτησης ρεμάτων στην περιοχή. Η Πολεοδομική Μελέτη υπεβλήθη από την «ΚΑΝΤΖΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΕ» (Φορέας ίδρυσης και διαχείρισης της ΠΟΑΠΔ).

Πρόκειται για την επένδυση των 220 εκατ. ευρώ του ομίλου REDS σε ιδιόκτητη έκταση 315 στρεμμάτων στην Κάντζα Αττικής (παλιό οινοποιείο Καμπά). Το The Cambas Project προβλέπει  90 χιλ. τ.μ. για μία επένδυση με γραφεία, ξενοδοχείο και χρήσεις εμπορίου και ψυχαγωγίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here