Τo ερχόμενο Σάββατο πραγματοποιείται η κρίσιμη Γενική Συνέλευση μετόχων της MIG, όπου -μεταξύ άλλων- θα ληφθούν οι αποφάσεις για την «επόμενη ημέρα» του ΥΓΕΙΑ. 

Θυμίζω, πως η Γενική Συνέλευση των μετόχων είχε αναβληθεί

  • μετά από αίτημα των Joachen Muller/Deutsche Bank Frankfurt και Angel Ναυτιλιακή, Τουριστική- Ξενοδοχειακή Εμπορική ΑΕ, που είχαν θέσει σειρά ερωτημάτων σχετικά με τη συμφωνία πώλησης του θεραπευτηρίου την οποία έκλεισε- με σύμβουλο τη Rothschild– η διοίκηση της MIG με την Hellenic HealthCare (CVC Capital) και την ανακοίνωσε το βράδυ της 5ης Ιουλίου. 

Μου…ψιθυρίζουν, πως στην γ.σ της 25ης Αυγούστου θα κατέβουν «δύο γραμμές»:

  1. Η πρώτη της διοίκησης του ομίλου- υπό τον Θανάση Παπανικολάου-για την έγκριση του deal, με τίμημα στα 0,95/μτχ. δηλαδή 204,4 εκατ. για το 70,38% της εισηγμένης στο χρηματιστήριο, ΥΓΕΙΑ.
  2. Η δεύτερη που αμφισβητεί την σκοπιμότητα της πώλησης.

Και αυτό γιατί, όπως αναφέρεται στο σχέδιο αποφάσεως (όπου επικαλούνται και σχετικές δηλώσεις της ίδιας της διοίκησης της MIG):

  • Το ΥΓΕΙΑ  αποτελεί το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ και ΠΛΕΟΝ δυναμικό asset του Ομίλου MIG σε έναν ταχέως αναπτυσσόμενο και πολλά υποσχόμενο κλάδο, ότι η εκποίηση δεν βασίζεται σε κάποιο συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο ούτε έχει προηγηθεί μελέτη σκοπιμότητας για τον τρόπο που θα διατεθούν τα έσοδα.

Το σημαντικό:

  • ΔΕΝ έγινε διαγωνισμός. H διοίκηση της MIG αποδέχθηκε το προτεινόμενο τίμημα με βάση τις απ΄ευθείας διαπραγματεύσεις με την Hellenic HealthCare, δηλαδή χωρίς να έχει προηγηθεί διαγωνιστική διαδικασία.

Η δεύτερη γραμμή αντιτείνει, πως η πλευρά Αποστολόπουλου έκανε ρελάνς αντιπροσφέροντας πάνω από 1 ευρώ για κάθε μία μετοχή του ΥΓΕΙΑ.

Για να δούμε, «κοντός ψαλμός», που λένε.

Για την γενική συνέλευση του Σαββάτου βάλτε στην εξίσωση και τον..ψίθυρο μου στις 13 Αυγούστου, «Τι ψάχνει ο Μπακόλιας, της Fortress, 15Αύγουστο στην Αθήνα;«.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here