Τo ερχόμενο Σάββατο πραγματοποιείται η κρίσιμη Γενική Συνέλευση μετόχων της MIG, όπου -μεταξύ άλλων- θα ληφθούν οι αποφάσεις για την “επόμενη ημέρα” του ΥΓΕΙΑ. 

Θυμίζω, πως η Γενική Συνέλευση των μετόχων είχε αναβληθεί

  • μετά από αίτημα των Joachen Muller/Deutsche Bank Frankfurt και Angel Ναυτιλιακή, Τουριστική- Ξενοδοχειακή Εμπορική ΑΕ, που είχαν θέσει σειρά ερωτημάτων σχετικά με τη συμφωνία πώλησης του θεραπευτηρίου την οποία έκλεισε- με σύμβουλο τη Rothschild– η διοίκηση της MIG με την Hellenic HealthCare (CVC Capital) και την ανακοίνωσε το βράδυ της 5ης Ιουλίου. 

Μου…ψιθυρίζουν, πως στην γ.σ της 25ης Αυγούστου θα κατέβουν “δύο γραμμές”:

  1. Η πρώτη της διοίκησης του ομίλου- υπό τον Θανάση Παπανικολάου-για την έγκριση του deal, με τίμημα στα 0,95/μτχ. δηλαδή 204,4 εκατ. για το 70,38% της εισηγμένης στο χρηματιστήριο, ΥΓΕΙΑ.
  2. Η δεύτερη που αμφισβητεί την σκοπιμότητα της πώλησης.

Και αυτό γιατί, όπως αναφέρεται στο σχέδιο αποφάσεως (όπου επικαλούνται και σχετικές δηλώσεις της ίδιας της διοίκησης της MIG):

  • Το ΥΓΕΙΑ  αποτελεί το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ και ΠΛΕΟΝ δυναμικό asset του Ομίλου MIG σε έναν ταχέως αναπτυσσόμενο και πολλά υποσχόμενο κλάδο, ότι η εκποίηση δεν βασίζεται σε κάποιο συγκεκριμένο επιχειρηματικό σχέδιο ούτε έχει προηγηθεί μελέτη σκοπιμότητας για τον τρόπο που θα διατεθούν τα έσοδα.

Το σημαντικό:

  • ΔΕΝ έγινε διαγωνισμός. H διοίκηση της MIG αποδέχθηκε το προτεινόμενο τίμημα με βάση τις απ΄ευθείας διαπραγματεύσεις με την Hellenic HealthCare, δηλαδή χωρίς να έχει προηγηθεί διαγωνιστική διαδικασία.

Η δεύτερη γραμμή αντιτείνει, πως η πλευρά Αποστολόπουλου έκανε ρελάνς αντιπροσφέροντας πάνω από 1 ευρώ για κάθε μία μετοχή του ΥΓΕΙΑ.

Για να δούμε, “κοντός ψαλμός”, που λένε.

Για την γενική συνέλευση του Σαββάτου βάλτε στην εξίσωση και τον..ψίθυρο μου στις 13 Αυγούστου,Τι ψάχνει ο Μπακόλιας, της Fortress, 15Αύγουστο στην Αθήνα;“.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here