Θα είναι το Leroy Merlin το…χελιδόνι για την εμπορική άνοιξη του κέντρου της Αθήνας; Η απόφαση της γαλλικής εταιρείας να ανοίξει το τελευταίο κατάστημα της στο 112 της Βασ. Σοφίας θα βρει μιμητές; θα συμβάλλει στην αναγέννηση μίας ευρύτερης περιοχής που στην διάρκεια της κρίσης- σταδιακά από το 2008- ερήμωσε, υποβαθμίστηκε, έγινε…σκιά του πάλαι ποτέ κραταιού εαυτού του.

Οι αισιόδοξοι προσβλέπουν στην αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής του Κέντρου αγοράζουν εδώ και 2-3 χρόνια μεθοδικά κτήρια, παλαιά γραφεία, χώρους, κλειστά καταστήματα κ.λ.π Έλληνες αλλά και ξένοι χτίζουν θέσεις σε φθηνές τιμές ποντάροντας στην τουριστική “εκτόξευση” του κέντρου της πρωτεύουσας, στην σταδιακή αναβάθμιση περιοχών που μέχρι πριν 1-2 χρόνια ήταν στα αζήτητα.

Γεννιέται όντως κάτι ελπιδοφόρο στο κέντρο των Αθηνών;

Οι αισιόδοξοι απαντούν καταφατικά και παραπέμπουν στην απόφαση των Σουηδών του ΙΚΕΑ να “κατέβουν” και αυτοί στο κέντρο.

Ουσιαστικά έχουμε δύο Φουρλήδες, τα ξαδέλφια Βασίλη (του ΙΚΕΑ) και Παύλο (του Leroy Merlin) που τολμούν, με τον δεύτερο να έχει εγκαινιάσει ήδη το κατάστημα του και τον πρώτο να ετοιμάζεται να ακολουθήσει.

Μαθαίνω, πως σε αναζήτηση πολυόροφου κτηρίου στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεται και η Jumbo, ο Απόστολος Βακάκης, διορατικός επιχειρηματίας είναι, εάν όντως προχωρήσει σε αυτή την κίνηση θα σημαίνει πολλά. Επίσης μαθαίνω, πως και οι Γερμανοί της Media Markt ψάχνουν για χώρους στο κέντρο, ενώ και η Lidl ετοιμάζεται να εγκαινιάσει το δικό της μεγάλο hyper market στο κέντρο.

Ελπιδοφόρα όλα αυτά, μακάρι να σημαίνουν όντως την επανάκαμψη των εμπορικών επιχειρήσεων στο κέντρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here