Δύο συνεδριάσεις με νόημα για τις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί εκτός Χρηματιστηρίου Αθηνών, αυτές τις Τετάρτης-Πέμπτης.

Καταληκτικές της περιόδου αποδοχής των δημοσίων προτάσεων, που υλοποιούν οι βασικοί μέτοχοι της “Καραμολέγκος” και “Νίκας”, με τα κρίσιμα μετοχικά ποσοστά να έχουν πληρωθεί επαρκώς, ανοίγοντας διαπλατα την έξοδο αμφότερων των εταιρειών από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σύμπτωση το ότι και οι 2-εισηγμένες μέχρι τώρα- δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο κλάδο τροφίμων-ειδών διατροφής, κλάδος σε ενεργό επιχειρηματική και επενδυτική μόχλευση με ονόματα μεγέθους μίας Mondelez ενός CVC Capital, deals όπως το τελευταίο με την απόκτηση του 45% της ΙΟΝ από την πλευρά του Σπύρου Θεοδωρόπουλου (βασικού μετόχου της νέας eco friendly NIKAS), με παρασκηνιακές “ζυμώσεις” στο “ψωμί” και τις αλυσίδες “αρτοσκευασμάτων”, νέων επενδύσεων (λ. χ της Ιωάννας Παπαδοπούλου), κατηγορηματικής άρνησης παλαιών (όπως ο Ιωάννης Γιώτης) να ενδώσουν σε προτάσεις για ΙΡΟ στο χρηματιστήριο.

Αλλά και μεθοδικών κινήσεων από επενδυτικά σχήματα που δραστηριοποιούνται από “έμπειρα χέρια” όπως των Νικόλα Καραμούζη,  Απόστολου Ταμβακάκη, Λάμπρου Παπακωνσταντίνου.   

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here