Η dubai chocolate είναι ένα γλυκό σνακ που την τελευταία περίοδο έχει κατακτήσει τις καρδιές των απανταχού chocolate lovers και όχι αδίκως!
Πρόκειται για μια “έκρηξη” σοκολάτας γάλακτος που παντρεύεται αρμονικά με το φύλλα κανταΐφι και φιστίκια Αιγίνης, ενώ στις παραλλαγές της περιέχει κρέμα φουντουκιού, ακόμα και τανίχι! Κι ενώ η σοκολάτα Ντουμπάι έχει κατακλύσει τις αγορές παγκοσμίως, λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τούτο το γευστικό έδεσμα.
Πρόκειται για την Σάρα Χαμούντα, ιδιοκτήτρια του FIX Dessert Chocolatier στο Ντουμπάι, η οποία συνέλαβε την ιδέα της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, όπως εξηγεί στους New York Times. Τότε, κάποια στιγμή, ένιωσε λιγούρα και σκέφτηκε να φτιάξει ένα γλυκό που θα της θυμίζει το αγαπημένο της κιουνεφέ, που έτρωγε στα παιδικά της χρόνια. «Είπα στον άντρα μου την επόμενη μέρα ότι ήθελα να ξεκινήσω μια επιχείρηση σοκολάτας». Η ίδια δεν είχε ποτέ ασχοληθεί στο παρελθόν με την παραγωγή σοκολάτας.
Άρχισε ωστόσο να μαγειρεύει στο σαλόνι της, έχοντας στο μυαλό της τα υλικά του κιουνεφέ (κρέμα τυρί, κανταΐφι, ξηρούς καρπούς ή σιρόπι χουρμάδων και ανθόνερο ή ροδόνερο). Τελικά, γεννήθηκε η μπάρα της, «Can’t Get Knafeh of It», με περίβλημα σοκολάτας γάλακτος και γέμιση κρέμας φιστικιού και κανταΐφι, διακοσμημένη με φωτεινές κίτρινες και έντονα πράσινες πινελιές.
Περισσότερα στο coffeemag.gr