Στην αγορά του Catering  ετοιμάζεται να εισέλθει ο  Ηπειρώτης επιχειρηματίας Αντώνης Σταύρου, ιδιοκτήτης του ομίλου Καστελόριζο, και να αποχωρήσει από τον χώρο των ιχθυοκαλλιεργειών.

Ο Αντώνης Σταύρου, ιδιοκτήτης του ομίλου Καστελόριζο, άρχισε ως βοηθός σερβιτόρου στη δεκαετία του ΄70, για να φτάσει σήμερα να διοικεί έναν όμιλο επιχειρήσεων εστίασης και ιχθυοκαλλιεργειών, με ετήσιο τζίρο 17 εκατ. ευρώ.

Όντας, από τους πρώτους Έλληνες που υποστήριξαν επενδυτικά τον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών (από τους ιδρυτές της Σελόντα) ετοιμάζεται να κάνει πλέον τα πρώτα του βήματα στο χώρο του catering.

Διαθέτοντας ήδη δέκα εστιατόρια (όμιλος καστελόριζο), ετοιμάζεται σύντομα να ανοίξει το 11ο στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Όπως ανέφερε χθες μιλώντας σε δημοσιογράφους, σχεδιάζει να εισέλθει και στην αγορά του catering. “Η νέα δραστηριότητα θα ξεκινήσει το 2021. Προς αυτή την κατεύθυνση ο όμιλος θα χρειαστεί να υλοποιήσει επιπλέον επενδύσεις”, ανέφερε ο κ. Σταύρου.

Πέρυσι οι πωλήσεις του ομίλου σημείωσαν άνοδο 8%-10% σε σχέση με το 2018 και ξεπέρασαν τα 10 εκατ. ευρώ. Στη διάρκεια της κρίσης, ο όμιλος, όπως είπε, αποφάσισε να διευρύνει τις δυνατότητές του, προσθέτοντας τα ψητοπωλεία, αλλά και τα μεζεδοπωλεία όπως το Raki Meze, που ξεκίνησε το 2012 και τα ψητοπωλεία το 2011, τα οποία στήριξαν τον όμιλο.

Η παρουσία του στις ιχθυοκαλλιέργειες

Εκτός από την αγορά της εστίασης, ο κ. Σταύρου διαθέτει παρουσία και στις ιχθυοκαλλιέργειες με παραγωγικές μονάδες στην νήσο Πάτροκλος, στην Πάχη Μεγάρων και στη Σητεία. Συνολικά παράγει περίπου 500 τόνους ετησίως. Η εταιρεία εξάγει τα προϊόντα της κατά κύριο λόγο στην Ιταλία, στην Ισπανία και στην Αμερική. “Επιδίωξή μου είναι η πώληση των μονάδων κατά το προσεχές χρονικό διάστημα. Ο λόγος είναι πως όταν κανείς ανοίγεται με πολλά, μπορεί να τα χάσει όλα. Ο τομέας της εστίασης μου ταιριάζει περισσότερο”, ανέφερε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here