Ο Draghi σφίγγει τους κανόνες για τα “ομόλογα-ενέχυρα”

0
Governor of the European Central Bank Mario Draghi prepares to take his seat prior to a session of the Economic and Monetary Affairs Committee at the European Parliament in Brussels on Monday, Sept. 26, 2016. (AP Photo/Virginia Mayo)

Νέους κανόνες θεσπίζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και καθιστά πολύ πιο αυστηρές τις ρυθμίσεις για τα ενέχυρα που χρησιμοποιούν οι τράπεζες, προκειμένου να χρηματοδοτούνται από τις κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης. Στόχος της διοίκηση της ΕΚΤ είναι να αποτρέψει τη χρήση ορισμένων ενέχυρων με υψηλότερο κίνδυνο.

  • «Το Ευρωσύστημα εξαιρεί τα επενδυτικά ταμεία από τους επιλέξιμους εκδότες και εγγυητές για την παροχή ενεχύρων, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους συγκεκριμένους κινδύνους που έχουν σχετικά με πιθανές αλλαγές στο χαρτοφυλάκιο στοιχείων ενεργητικού», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΚΤ.

Στο εξής, το Ευρωσύστημα εξαιρεί τα ομόλογα που βασίζονται σε δάνεια για εμπορικά ακίνητα από τα επιλέξιμα ενέχυρα, λόγω της σχετικά πολύπλοκης φύσης τους, εξηγεί το σκεπτικό της απόφασης του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here