Η Diaverum, διεθνής όμιλος παροχής υπηρεσιών υγείας με έδρα τη Σουηδία και ηγετική θέση στον τομέα νεφρικής φροντίδας παγκοσμίως, ανακοινώνει με ενθουσιασμό τον διορισμό του Δρ. Ιωάννη Μπολέτη ως Επιστημονικού Διευθυντή στην Ελλάδα, με ισχύ από την 1η Μαρτίου 2024.

Η εταιρία πραγματοποίησε τη δυναμική της είσοδο στην ελληνική αγορά τον Ιανουάριο του 2024, με την εξαγορά έξι κλινικών αιμοκάθαρσης, οι οποίες προστίθενται σε ένα δίκτυο 450 κλινικών, που διαθέτει η Diaverum, σε 24 χώρες ανά τον κόσμο. Με στόχο την πλήρη και ικανοποιητική ζωή για κάθε ασθενή με Χρόνια Νεφρική Νόσο (ΧΝΝ), η Diaverum επενδύει στους ανθρώπους της, δίνοντας έμφαση στη γνώση, τις δεξιότητες και την αφοσίωσή τους.

Ο Δρ. Ιωάννης Μπολέτης, με μακρά ακαδημαϊκή καριέρα και σημαντική εμπειρία, έχοντας μετεκπαιδευτεί και εργαστεί στο εξωτερικό, και έχοντας διευθύνει επί σειρά ετών ένα από τα μεγαλύτερα νεφρολογικά τμήματα της χώρας, καθώς και το μεγαλύτερο πρόγραμμα μεταμόσχευσης νεφρού, αναλαμβάνει να ενισχύσει τη δέσμευση της Diaverum για παροχή υπηρεσιών αιμοκάθαρσης υψηλών προδιαγραφών.

Με την ένταξή του στην ελληνική ομάδα, ο Δρ. Μπολέτης θα εφαρμόσει το Πρότυπο Μοντέλο Παροχής Φροντίδας Υγείας, το οποίο με τη συνδρομή ψηφιακών τεχνολογιών αιχμής και συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης εξασφαλίζει υψηλής ποιότητας, εξατομικευμένη φροντίδα υγείας σε όλους τους ασθενείς. Επιπρόσθετα, θα είναι υπεύθυνος για την εκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο Άρης Μπαϊλάν, Διευθύνων Σύμβουλος της Diaverum Ελλάδος, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε τον Δρ. Μπολέτη στην ηγετική μας ομάδα. Είμαστε βέβαιοι ότι η εμπειρία και η επιστημονική του εξειδίκευση σε συνδυασμό με τα πρότυπα περίθαλψης και τις ψηφιακές τεχνολογίες της Diaverum θα προσφέρουν κορυφαία ιατρικά αποτελέσματα στους ασθενείς μας, και θα συμβάλουν στην αναβάθμιση του τομέα αιμοκάθαρσης στη χώρα μας».

Ο Δρ. Μπολέτης σχολίασε: «Η πρόταση της Diaverum να αναλάβω τον ρόλο του Επιστημονικού Διευθυντή στην Ελλάδα με τιμά και αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με την ομάδα για να θέσουμε νέα πρότυπα αριστείας στη νεφρική φροντίδα της Ελλάδα. Πλέον των κορυφαίων ιατρικών πρακτικών και τεχνολογιών του ομίλου, με χαροποιεί ιδιαιτέρως το γεγονός ότι η Diaverum προωθεί ενεργά τη μεταμόσχευση ως βιώσιμη επιλογή, θέτοντας ως πρωταρχικό της στόχο, την καλή υγεία και την επέκταση της ζωής των ασθενών».

Σύντομο βιογραφικό του Δρ. Ιωάννη Μπολέτη:

Ο Καθηγητής Ιωάννης Μπολέτης είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο πεδίο της μεταμόσχευσης νεφρού.

Απέκτησε τις ειδικότητες της Παθολογίας και της Νεφρολογίας στο Γ. Ν. Α. «Λαϊκό» το 1986 και στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στη νεφρική οστεοδυστροφία στο Royal Hallamshire Hospital του University of Sheffield. Διετέλεσε Διευθυντής της Κλινικής Νεφρολογίας και Μεταμόσχευσης Νεφρού του Γ.Ν.Α «Λαϊκό»(2003-2022), καθώς και Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας του ίδιου νοσοκομείου (2005-2022).

Το 2013 εκλέχτηκε Καθηγητής Παθολογίας και Νεφρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπηρέτησε ως Διευθυντής του Τομέα Παθολογίας(2017-2019). Από το 2019 υπηρετεί ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (ΩΚΚ).

Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς επιστημονικές ομάδες στα πεδία των αγγειϊτίδων, του συστηματικού ερυθηματώδους λύκου και της μεταμόσχευσης νεφρού. Έχει συγγράψει ή επιμεληθεί πάνω από 250 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει ως μέλος της εκδοτικής επιτροπής ή ως κριτής σε αξιολογημένα περιοδικά Νεφρολογίας.

Λίγα λόγια για την Diaverum:

H Diaverum είναι πολυεθνική εταιρεία με καταγωγή και έδρα τη Σουηδία, η οποία  προσφέρει υπηρεσίες νεφρικής  φροντίδας υψηλού επιπέδου σε ασθενείς με Χρόνια Νεφρική Nόσο (XNN),  με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Ως μια από τις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου παγκοσμίως, περιθάλπουμε περισσότερους από 40,000 ασθενείς σε 450 κλινικές σε 24 χώρες, και απασχολούμε περίπου 13,000 επιστήμονες σε όλο τον κόσμο.

Με επίκεντρο τον ασθενή, δέσμευσή μας είναι η αναβάθμιση του τομέα νεφρικής  φροντίδας, μέσω ψηφιακών τεχνολογικών καινοτομιών και με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης.

Επικεντρωνόμαστε στην παροχή εξατομικευμένης φροντίδας, προσαρμοσμένη στις ξεχωριστές ανάγκες των ασθενών. Παρέχουμε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, που συμπεριλαμβάνει προληπτική φροντίδα, αιμοκάθαρση, περιτοναϊκή κάθαρση και κατ’ οίκον φροντίδα, περίθαλψη συννοσηροτήτων, καθώς και υπηρεσίες αιμοκάθαρση κατά την διάρκεια διακοπών.

Η εταιρεία εδρεύει στο Μάλμε της Σουηδίας και αποτελεί μέρος του διεθνούς Ομίλου Εταιρειών M42, που στοχεύει σε ένα βιώσιμο μέλλον του τομέα υγείας μέσω της σύγκλισης άριστων κλινικών πρακτικών, πρωτοποριακών ιατρικών τεχνολογιών και τεχνητής νοημοσύνης, που μπορούν να αντιμετωπίσουν τις πιο κρίσιμες παγκόσμιες προκλήσεις στην υγεία και τη διάγνωση.

Η Diaverum ανακοίνωσε πρόσφατα την είσοδό της στην ελληνική αγορά ως ένας από τους  μεγαλύτερους  παρόχους  υπηρεσιών νεφρικής φροντίδας  στη χώρα, τον Ιανουάριο 2024.