Η DANAOS Corp, συμφερόντων Ιωάννη Κούστα είναι μία από τις αρκετές εισηγμένες- ελληνικών συμφερόντων- ναυτιλιακές στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Με τον κωδικό DAC, στο χρηματιστηριακό ταμπλό και με τη μετοχή στα 28,82$ η ναυτιλιακή του εφοπλιστή αποτιμάται στα 582,9 εκατ. δολάρια.

Οι μετοχές των ναυτιλιακών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έχουν “τρέξει” ένα θεαματικό ράλι το τελευταίο διάστημα λόγω της σταδιακής επανάκαμψης του διεθνούς εμπορίου, ειδικότερα μέσω του “ανοίγματος” των γραμμών από/και προς Κίνα.

Από τις ωφελημένες η DANAOS, με τον Δρ Ιωάννη Κούστα να σημειώνει πως τα φορτία έχουν αυξηθεί στις εμπορικές λωρίδες Transpacific ανατολικά, εντός της Ασίας και Βορρά-Νότου, κυρίως με μικρότερους τύπους πλοίων, κατηγορία όπου υπερέχει η ναυτιλιακή.

Παράλληλα ο ίδιος ετοιμάζεται και για δεύτερη εισαγωγή στην Wall Street, μέσω της ΖΙΜ Intergrated Shipping στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας η DANAOS με 10,25% είναι ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος.

Η δημόσια εγγραφή, ΙΡΟ της ΖΙΜ αναμένεται με εύλογο ενδιαφέρον στην Νέα Υόρκη, καθώς είναι το πρώτο ναυτιλιακής εταιρείας μετά το 2018.

Μάλιστα brokers της Wall Street υπολογίζουν πως η δημόσια εγγραφή θα μπορούσε να “σηκώσει” ακόμη και 1,5 δισ δολάρια.

Σε αυτή την περίπτωση μόνο η συμμετοχή του εφοπλιστή θα είχε αξία 150 εκατ. δολαρίων,  χώρια τις υπεραξίες που θα προκύψουν…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here