Μεγάλη, εντυπωσιακή κι ενδιαφέρουσα κινητικότητα στο…micro banking.

  Η IBG πηγαίνει ολοταχώς σε σχήμα συμφερόντων Βαρδινογιάννη με τον πολύπειρο Γιώργο Τανισκίδη στο τιμόνι, η Praxia παρά τα όποια προβλήματα φαίνεται πως θα λειτουργήσει υπό την Αναστασία Σακελλαρίου και στην Aegean Baltic Bank έχουμε μετοχικές ανακατατάξεις και μεταβολές που οδηγούν σε ένα νέο ισχυρότερο σχήμα.

Οι Νίκος Τσάκος και Ιωάννης Κούστας οι οποίοι έχουν από 24% στην ΑΒΒ πωλούν και αποχωρούν, απ΄ ότι μαθαίνω σε πολύ καλές τιμές. Έχουν ήδη υπογράψει με το αγγλικό fund Chenavari, που αρχές του χρόνου σε συνεργασία με το ελληνικό fund Orasis είχε αποκτήσει ένα πρώτο 4,9% του μετοχικού κεφαλαίου.

Σε άμεση συνεργασία με τον ιδρυτή και CEO της ΑΒΒ το σχήμα κατάφερε το τελευταίο διάστημα να ενισχύσει το ποσοστό του και με τα 24%+24% των δύο εφοπλιστών να φθάσει στο 88% του μετοχικού κεφαλαίου.

Μαθαίνω πως στόχος των νέων επενδυτών είναι μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου – άλλωστε προς αυτόν τον λόγο σχετική αίτηση έχει ήδη υποβληθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος– και η περαιτέρω ενδυνάμωση της τράπεζας που έχει εξαιρετικό goodwill στο shipping με εξειδίκευση στην διαχείριση των τραπεζικών και προβληματικών ναυτιλιακών δανείων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. μακάρι να μην έχουν την τυχη της ΜILLENIUM ΚΑΙ της PROTON όπως και πολλών εισηγμένων… αλλά το discount φίλε Κώνστα είναι πολύ μεγάλο, το άτιμο..!!! και οι εμπειροι τραπεζίτες το γνωρίζουν καλά!!!! δεν ξεχνιούνται δυστυχώς όσα χρόνια και να περάσουν.. και τα 7 είναι λίγα!!!!

  2. ας ελπίσουμε οτι η ΤΡΑΠΕΖΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ και οι θεσμοί γενικότερα, θα κάνουν την “δουλειά τους” , είδαμε πια, τα αποτελέσματα “από τα στραβά τους μάτια”… ας ελπίσουμε λοιπόν… κάποιος υπεύυθυνος στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ θα υπάρχει, δεν μπορει…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here