Η doValue (πρώην Eurobank FPS), εταιρεία διαχείρισης δανείων και ακινήτων για τράπεζες και επενδυτές στην Ελλάδα, ανακοίνωσε  την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας (memorandum of understanding) με την Bain Capital Credit, ένα κορυφαίο, διεθνώς, credit specialist, για την αποκλειστική διαχείριση ενός χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων με συνολικές απαιτήσεις ύψους σχεδό 2,6 δισεκατομμυρίων Ευρώ.

  • Το χαρτοφυλάκιο, γνωστό ως “Project Icon”, προέρχεται από την Εθνική Τράπεζα και αποτελείται κυρίως από εξασφαλισμένα δάνεια μεγάλων, μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, από περισσότερους από 1.500 οφειλέτες ανά την Ελλάδα.

Η συμφωνία περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα δράσεων για την προετοιμασία της ένταξης και διαχείρισης του χαρτοφυλακίου, που θα διενεργούνται  από την doValue Greece, με σκοπό να ξεκινήσει η ενεργή διαχείριση του χαρτοφυλακίου εντός έξι (6) μηνών.

Η doValue ενισχύει την ηγετική της θέση στην εγχώρια αγορά των ανεξάρτητων διαχειριστών και ενδυναμώνει την σχέση της με την Bain Capital Credit που είναι ήδη πελάτης του Ομίλου doValue στην Ισπανία και την Ιταλία.

Η δραστηριότητα της dovalue επικεντρώνεται στους τομείς της διαχείρισης δανείων και ακίνητης περιουσίας, που προέρχονται κυρίως από μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα, για λογαριασμό τραπεζών και επενδυτών.

Με την ενσωμάτωση της doValue Greece στον όμιλο, σήμερα διαχειρίζεται περισσότερα από 162 δισ. ευρώ σε δάνεια και ακίνητα, με βαθιά γνώση κάθε είδους πιστωτικών ανοιγμάτων σε όλες τις φάσεις του κύκλου τους._

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here