Τη θετική της πορεία συνέχισε για μία ακόμα χρονιά η CHIPITA, καταγράφοντας αύξηση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών κατά 11,2% φτάνοντας τα 567,4 εκατ. ευρώ έναντι 510,2 εκατ. ευρώ το 2018.

Το προσαρμοσμένο EBITDA αυξήθηκε κατά 10% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, φτάνοντας τα 83,3 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων άγγιξαν τα 72,4 εκατ. ευρώ και εξαιρουμένων των μη επαναλαμβανόμενων συναλλαγών, διαμορφώθηκαν στα 42,8 εκατ. ευρώ έναντι των 27,4 εκατ. ευρώ το 2018.

Παράλληλα, σημαντικά ενισχύθηκαν κατά 60,5 εκατ. ευρώ και τα ίδια κεφάλαιά της, τα οποία από 459,2 εκατ. ευρώ το 2018, έφτασαν τα 519,7 εκατ. ευρώ το 2019.

Η επιτυχημένη προώθηση των ήδη καθιερωμένων αλλά και των νέων προϊόντων, σε συνδυασμό με την ενισχυμένη παρουσία της στις υπάρχουσες αλλά και νέες αγορές, βρίσκονται πίσω από αυτά τα θετικά αποτελέσματα.

Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία αλλά και χώρες από την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, παρουσίασαν και φέτος σημαντική αύξηση πωλήσεων. Χαρακτηριστικό είναι ότι η εταιρεία διπλασίασε σε μέγεθος και παραγωγή το εργοστάσιό της στην Πολωνία, προκειμένου να καλύψει την αυξημένη ζήτηση των ευρύτερων αγορών, ενώ ολοκλήρωσε και την κατασκευή του νέου εργοστασίου στο Μεξικό, ενισχύοντας σημαντικά την παρουσία της στην αγορά της Κεντρικής Αμερικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here