Σε ρυθμίσεις ύψους €1,8 δισ. μέχρι και τέλος Οκτωβρίου 2020 , σε περισσότερα από 43.000 δάνεια για όλα τα χαρτοφυλάκια που διαχειρίζεται προχώρησε η doValue Greece, No 1 Διαχειριστής Δανείων & Ακινήτων στην Ελλάδα. Στις ρυθμίσεις αυτές περιλαμβάνονται και περίπου 7.000 δάνεια που διευθετήθηκαν με λύσεις άφεσης χρέους.

Η doValue έλαβε από την αρχή της έξαρσης της πανδημίας, πλήθος μέτρων, ώστε να ανταποκριθεί στις διευρυμένες ανάγκες που αντικειμενικά δημιουργούνται, υποστηρίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Από τις προαναφερθείσες ρυθμίσεις €1,6 δισ. (88%) αφορούν σε δάνεια φυσικών προσώπων – νοικοκυριών και €200 εκατ. (12%) σε δάνεια επιχειρήσεων κατά κύριο λόγο μικρών και μεσαίων.

Επιπλέον, ειδικά στα νοικοκυριά & τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον covid-19 υλοποιήθηκε ευρύ πρόγραμμα αναστολής της καταβολής δόσεων δανείων και ειδικότερα, 86.000 δάνεια ετέθησαν σε καθεστώς αναστολής.

Παράλληλα περίπου 50.000 δανειολήπτες με περισσότερα από 52.000 δάνεια εντάχθηκαν στο «Πρόγραμμα Γέφυρα» του ελληνικού Δημοσίου ώστε να επωφεληθούν από τη δυνατότητα επιδότησης των δόσεων των δανείων τους εφόσον επρόκειτο για χρηματοδοτήσεις με προσημείωση την κύρια κατοικία τους.

Πέραν των ενεργειών που αφορούν στη διαχείριση του μεγαλύτερου χαρτοφυλακίου δανείων συνολικού ύψους άνω των €30 δισ, η doValue με απασχολούμενο προσωπικό 1000 εργαζομένων στην Ελλάδα, έλαβε όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια τους. Ενδεικτικά, εφαρμόζει υψηλό πέραν των επιβαλλόμενου από την Πολιτεία- ποσοστό τηλεεργασίας στους χώρους εργασίας, όπου αυτό είναι εφικτό.
Διενήργησε test covid και εφάρμοσε 15ημερη τηλεργασία σε όλο το προσωπικό μετά την επιστροφή τους από τις θερινές διακοπές

Έχει υιοθετήσει και εφαρμόζει αυστηρά όλα τα μέτρα/πρωτόκολλα προστασίας και περιορισμού της μετάδοσης (αποστάσεις, δωρεάν διανομή μασκών και αντισηπτικών, απολυμάνσεις, εγκατάσταση ειδικών φίλτρων σε ασανσέρ, τοποθέτηση θερμοκαμερών για θερμομέτρηση προ της εισόδου στους χώρους εργασίας, απαγόρευση φυσικών συναντήσεων, κλπ)

Επιπλέον, με πρωτοβουλία της εταιρείας, διενεργείται εθελοντικός εμβολιασμός κατά της γρίπης για όσους εργαζομένους ενδιαφέρονται και δικαιούνται με βάση την σχετική οδηγία της πολιτείας. Τέλος, παρέχονται σε μόνιμη βάση ιατρικές συμβουλές και εξετάσεις από τον ιατρό εργασίας της εταιρείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here