Περίεργη φημολογία κυκλοφορεί σε εφοπλιστικά γραφεία στο μακρινό βροχερό City του Λονδίνου.

Για…Δούρειο Ιππο, για την εκ των έσω κατάληψη της CocoMat, μεγάλου ξένου ομίλου, με μακροχρόνια παρουσία στον κλάδο προιόντων…Υπνου, κάνει λόγο παράγων ο οποίος είναι κοντά στο λονδρέζικο lobby.

Όπως μας εξηγούσε, τα πωλητήρια που έχει βάλει η Libra του Γ. Λογοθέτη, έχουν “χτυπήσει” ήδη την εταιρεία- δημιούργημα των αδελφών Ευμορφίδη με την φιλόδοξη και πολυσχιδή ανάπτυξη στις αγορές του εξωτερικού.

Η αρχή της ιστορίας είναι γνωστή: Στην εταιρεία των Παύλου και Μιχάλη είχε μπει (το 2014) η Libra του γνωστού εφοπλιστή αποκτώντας το 50% του μ.κ και εξυπηρετώντας το ήμισυ ενός δανείου 19 εκατ. (το επιτόκιο στο 6,75% ) που είχε τότε η CocoMat.

Η είσοδος της Libra είχε γίνει σε σύμπραξη με το Cycladic Group του εφοπλιστή Δ. Γουλανδρή.

Τώρα η CocoMat βρίσκεται σε “μπελάδες” το συγκεκριμένο δάνειο έχει καταγγελθεί από τις τράπεζες για συνολικές οφειλές 22,8 εκατ. ενώ έχει εκδοθεί ήδη διαταγή πληρωμής για 6 εκατ. ευρώ.

Το πρόβλημα και ο “δάκτυλος” του μεγάλου ξένου ομίλου, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο παράγων, εμπλέκεται στην στάση των τραπεζών που καταλόγισαν απροθυμία εξυπηρέτησης του δανεισμού με συνέπεια η αίτηση ανακοπής που κατατέθηκε από την εταιρεία να απορριφθεί. Δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο την όλη κατάσταση.

Επιπλέον όλων των άλλων, “θεματάκια” φαίνεται πως υπάρχουν και με τον τομέα real estate, (είχε αποσχιστεί μετά την είσοδο Libra & Cycladic) που με την επωνυμία Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ σχεδίαζε μέχρι την είσοδο της στο χρηματιστήριο.

Η Μπλε Κέδρος με πλούσιο χαρτοφυλάκιο συμμετοχών σε Ελλάδα και εξωτερικό είναι η ΑΕΕΑΠ, που υλοποιεί και νέα επένδυση για τη δημιουργία boutique hotel στο Κολωνάκι. Η εταιρεία έχει επενδύσεις σε Ελλάδα και Βέλγιο, Ισπανία και Ολλανδία ύψους 28 εκατ.

Εξελίξεις λίαν συντόμως, κατ΄αρχήν στην CocoMat…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here