Για να πληρώσουμε φόρους και εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία θα δουλέψουμε 180 ημέρες το φέτος (από τις 365 όλου του χρόνου), υπολογίζει το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ).

Τις 73 εργαζόμαστε για να πληρώσουμε έμμεσους φόρους, τις 46 για άμεσους φόρους και τις 61 ημέρες για κοινωνικές εισφορές.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει η ετήσια μελέτης του ΚΕΦίΜ σχετικά με την «Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας», την πρώτη δηλαδή ημέρα του χρόνου χωρις ς υποχρεώσεις προς το δημόσιο.

Η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας είναι η πρώτη μέρα του χρόνου που οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν οι ίδιοι τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστούν το εισόδημά τους.

Για το 2019, το ΚΕΦίΜ υπολογίζει ως Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας την 30η Ιουνίου. Ειδικότερα τα κυρία ευρήματα της μελέτης είναι τα εξής:

-Για 180 από τις 365 μέρες του χρόνου θα εργαζόμαστε φέτος για το κράτος.

-Το 2019 θα δουλέψουμε 73 ημέρες για έμμεσους φόρους, 46 για άμεσους και 61 για κοινωνικές εισφορές

-Η  επίδοση  της  Ελλάδας  είναι  η  τέταρτη  χειρότερη  μεταξύ  των  χωρών  της  ΕΕ,  ενώ  οι  Έλληνες το 2018 ήταν οι πιο δυσαρεστημένοι μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ ως προς τη φορολογική επιβάρυνση που υφίστανται

-Κάθε  χρόνο  από  το  2009  και  μετά  προστίθενται  κατά  μέσο  όρο  3,5  επιπλέον  ημέρες  εργασίας του μέσου πολίτη για το κράτος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here