Την αγορά άνοιξε η περιβόητη Space X του Έλον Μασκ.

  • Ακολουθεί τώρα και η Amazon του Τζεφ Μπέζος που θα προσφέρει και στην Ελλάδα  την υπηρεσία του δορυφορικού internet μέσω δορυφόρων χαμηλής τροχιάς.

Στην Αθήνα έχουν έρθει ήδη στελέχη της Amazon για τις πρώτες επαφές με τους αρμόδιους φορείς με στόχο την αδειοδότησή τους (μεταξύ άλλων με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων – ΕΕΤΤ) στο πλαίσιο του Project Kuiper.

Το Project Kuiper της Amazon βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας εκτόξευσης των δορυφόρων του, χωρίς να είναι ακόμη γνωστό πότε θα είναι σε θέση να παρέχει υπηρεσίες στους καταναλωτές.

Δορυφορικό ίντερνετ από την Amazon θα διαθέτουν οι ΗΠΑ φυσικά αλλά και 13 ευρωπαϊκές χώρες.

Η Ελλάδα περιλαμβάνεται στις χώρες στις οποίες έχει δραστηριοποιηθεί η Space X του Elon Musk.

Το πράσινο φως για να παρέχει δορυφορικό internet δόθηκε τον περασμένο Μάιο με την έγκριση από την ΕΕΤΤ του τερματικού εξοπλισμού του Starlink (το σύστημα δορυφόρων της Space X).

Σημειώνεται ότι η τηλεπικοινωνιακή αγορά, σε αυτή τη φάση, αναγνωρίζει το δορυφορικό internet ως αναγκαίο, κυρίως για την κάλυψη απομακρυσμένων περιοχών που δεν καλύπτονται επαρκώς από δίκτυα οπτικών ινών.

H τιμή της υπηρεσίας θεωρείται υψηλή ως εκ τούτου εκτιμάται ότι προς το παρόν η αγορά είναι μικρή για το δορυφορικό internet.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here