Του Γιάννη Λεοντάρη

Τριετές μνημόνιο συνεργασίας με την Oracle Ελλάς υπεγράφη από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με βάση το οποίο 2.500 πολίτες θα καταρτιστούν και θα πιστοποιηθούν σε τεχνολογίες αιχμής.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνεργασίας, προβλέπεται η ενίσχυση πολιτών με τεχνολογικό υπόβαθρο μεσαίας ή υψηλής εξειδίκευσης σε τεχνολογίες αυξημένης ζήτησης στην αγορά εργασίας, ώστε να ενδυναμωθεί η εγχώρια δεξαμενή ταλέντων σε αναδυόμενες τεχνολογίες.

 

Οι πολίτες μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω της Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, και θα έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 40 μαθήματα on demand κατάρτισης, σε 16 θεματικές ενότητες, συνολικής διάρκειας 250 ωρών.

Οι εκπαιδευτικές ενότητες αφορούν σε τεχνολογίες αιχμής, όπως τεχνολογίες υπολογιστικού νέφους, τεχνητής νοημοσύνης, ανάπτυξης κινητών εφαρμογών κ.α.

Η διάθεση των πρώτων μαθημάτων αναμένεται να ξεκινήσει εντός του καλοκαιριού του 2024.

Τα μαθήματα θα ανανεώνονται κατά τη διάρκεια της τριετούς συνεργασίας, ενώ μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της κατάρτισης ο εκπαιδευόμενος με τη συμμετοχή σε εξετάσεις, θα μπορεί να λάβει και σχετική πιστοποίηση.

 

  • Η πρωτοβουλία αυτή καθιστά την Ελλάδα ως την πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπου προσφέρονται δωρεάν μαθήματα από την Oracle που αφορούν στην κατάρτιση για προχωρημένες και εξειδικευμένες ψηφιακές δεξιότητες, καθώς αντίστοιχα μαθήματα στη διεθνή αγορά διατίθεται με υψηλό κόστος.