Μεγαλώνουν οι ελπίδες για νίκη έναντι της νόσου Covid-19 καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, το πειραματικό σκεύασμα Remdesivir της αμερικανικής φαρμακευτικής Gilead δοκιμάσθηκε με ελπιδοφόρα αποτελέσματα σε ασθενείς από το Πανεπιστήμιο του Σικάγου.
H πληροφορία αυτή είχε ως αποτέλεσμα η μετοχή της εταιρείας να εκτιναχθεί κατά 15% σε συναλλαγές μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης ενώ κατά 3% ενισχύθηκε το διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο (ETF) του S&P 500.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Statnews, το Πανεπιστήμιο του Σικάγου δοκίμασε το νέο φάρμακο σε ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα του Covid-19 και στους περισσότερους αντιμετωπίσθηκε γρήγορα ο υψηλός πυρετός και συμπτώματα του αναπνευστικού και η νοσηλεία τους ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Στη δοκιμή στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου συμμετείχαν 125 ασθενείς με την ασθένεια Covid-19 σε προχωρημένο στάδιο και εξ αυτών οι 113 ήταν σε σοβαρή κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών στα οποία εμπλέκονται ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα του ιού αναμένονται αυτό το μήνα, ενώ τα αποτελέσματα από δοκιμές σε ασθενείς με μέτρια συμπτώματα αναμένονται τον Μάιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here