Διψήφια αύξηση σημειώνει και το 2019 η Αθήνα όσον αφορά τους ξένους επισκέπτες συνεχίζοντας το θετικό σερί της τελευταίας εξαετίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Ελληνικού Τουρισμού κ.  Κωνσταντίνο Τσέγα, για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους παρουσιάζεται νέα αύξηση της τάξης του 13,3%, ενώ για το 2018 οι ξένοι επισκέπτες έφθασαν τα 5,7 εκατ. τουρίστες σημειώνοντας αύξηση 19,4% σε σχέση με το 2017.

  • Η Αθήνα συνεχίζει να αποτελεί πόλο έλξης για τον τουρισμό του Σαββατοκύριακου, ενώ θετικά είναι τα μηνύματα και από το κομμάτι του συνεδριακού τουρισμού όπου η ελληνική πρωτεύουσα ανέβηκε δύο θέσεις ψηλότερα στην ευρωπαϊκή κατάταξη προορισμών για Συνέδρια Ενώσεων και Οργανισμών για το 2018:
  • Κατατάσσεται πλέον στην 16η θέση από την 18η στην οποία βρισκόταν το 2017, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της επίσημης ετήσιας Έκθεσης του Διεθνούς Συνδέσμου Συνεδρίων (ICCA).

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος για την Αθήνα είναι και το ειδικό αφιερωματικό τεύχος 160 σελίδων με τίτλο «Αιώνια Αθήνα» («Athènes Eternelle») της σειράς «Le Figaro Hors-série», που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες και παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα σε εκδήλωση που  συνδιοργάνωσαν η Υπηρεσία ΕΟΤ Γαλλίας και η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro» στο ιστορικό θέατρο του Παρισιού Conservatoire National Supérieur d’Art Dramatique, με την παρουσία περισσότερων από 400 θεατών.

Το αφιερωματικό τεύχος «Athènes Eternelle», που παρουσιάζει την κλασική αλλά και τη σύγχρονη όψη της ελληνικής πρωτεύουσας, είναι αποτέλεσμα ενός ιδιαίτερα απαιτητικού ταξιδιού εξοικείωσης (fam trip), που υλοποίησε η Υπηρεσία ΕΟΤ Γαλλίας τον περασμένο Φεβρουάριο. Η σειρά περιοδικών «Le Figaro Ηors-série», με τιράζ 80.000 αντιτύπων, ειδικεύεται στην ανάδειξη των τεχνών και του πολιτισμού και απευθύνεται σε κοινό ιδιαίτερα υψηλού μορφωτικού και εισοδηματικού επιπέδου, αποτελώντας το κορυφαίο περιοδικό του είδους του στην Γαλλία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here