Στην ανάγκη της χώρας να αλλάξει ταχύτητα έρχεται να απαντήσει ο Όμιλος ΟΤΕ με δύο πρωτοβουλίες που θα αλλάξουν τα δεδομένα.

  1. Αναλαμβάνει να φέρει την οπτική ίνα (FTTH) σε 3 εκατ. σπίτια και επιχειρήσεις, αυξάνοντας σημαντικά το επενδυτικό του πλάνο σε πάνω από 3 δισ. ευρώ μέχρι το 2027. Μόνο από τις επενδύσεις του Ομίλου, θα καλυφθούν σχεδόν τα 2/3 των γραμμών της Ελλάδας με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι.
  2. Ενισχύει άμεσα τη διείσδυση των υψηλών ταχυτήτων, αναβαθμίζοντας, εντελώς δωρεάν, τις ταχύτητες του σταθερού Ιnternet που απολαμβάνουν σήμερα οι συνδρομητές COSMOTE όπου αυτό είναι τεχνολογικά εφικτό, στις περιοχές που δεν έχει φτάσει ακόμα η οπτική ίνα στο σπίτι.

Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο με μεγάλη πολυπλοκότητα υλοποίησης, και για τη μεγαλύτερη επένδυση σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα.

Ένα έργο που θα αλλάξει καθοριστικά τις ψηφιακές υποδομές της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες και θα την οδηγήσει στην Κοινωνία των Gigabit.

Το στρατηγικό πλάνο του Ομίλου, με το οποίο η χώρα αλλάζει ταχύτητα, είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Δεκέμβριο στον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, από τον CEO του Ομίλου Deutsche Telekom, κ. Tim Höttges και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ.

  • «Απαντάμε στις πραγματικές ανάγκες της πολιτείας, της κοινωνίας και της αγοράς, φτιάχνοντας σήμερα το δίκτυο στο οποίο θα βασιστεί η ανάπτυξη τις επόμενες δεκαετίες και αναβαθμίζοντας δωρεάν τις ταχύτητες για τους πελάτες μας»,

είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here