Ενεργοποιούνται οι διαδικασίες για την δημιουργία του νέου private equity fund της DECA Investment, το Diorama II, συμφερόντων Δ. Δασκαλόπουλου και άλλων μετόχων.

Μπορεί η πανδημία να πήγε λίγο πίσω το αρχικό χρονοδιάγραμμα, οι στόχοι παραμένουν φιλόδοξοι με την συγκέντρωση 135 εκατ. ευρώ που θα κατευθυνθούν σε εταιρείες με προοπτικές να μετεξελιχθούν σε σημαντικούς περιφερειακούς παίκτες.

Το αποτύπωμα άλλωστε του Diorama I στην επιχειρηματική σκηνή είναι γνωστό, έχοντας να επιδείξει σημαντικές επενδύσεις, τα χρόνια που ακόμα απασχολούσε η ελληνική κρίση.

Το Diorama I κατάφερε να αυξήσει τα κεφάλαιά του και να διενεργήσει επενδύσεις σε 10 επιχειρήσεις  – Atlas Tapes, Damavand, InternetQ, Adam Pack, Axel Accessories, Viva Wallet, Lariplast, Mινέρβα, PharOs και EZA.

Σύμφωνα με το καταστατικό, το Diorama Ι θα πρέπει να αποεπενδυθεί ως το τέλος του 2024 – (με δυνατότητα παράτασης ενός-δύο ετών επιστρέφοντας στους μετόχους το αρχικό τους κεφάλαιο, συν τις αποδόσεις.

Το fund έχει δεκαετή διάρκεια και δεν μπορεί εκ του καταστατικού να επενδύσει πάνω από το 12,5% του ενεργητικού του σε μια επιχείρηση (με συναίνεση της συμβουλευτικής επιτροπής, το ανώτατο όριο επένδυσης μπορεί να φθάσει στο 15% του υπό διαχείριση ενεργητικού). Στόχος είναι η επίτευξη μέσης ετησιοποιημένης απόδοσης άνω του 15%.

Για το νέο private equity fund της DECA Investment έχουν ήδη διενεργηθεί επαφές τόσο με τον πυρήνα των επενδυτών που έβαλαν λεφτά στο Diorama I όσο και με νέους επενδυτές η οποίοι διακρίνουν τις επιτυχημένες επιλογές ως τώρα.

Η επίσπευση των διαδικασιών, τώρα, έρχεται στο πλαίσιο των προσπαθειών για ανάταση της οικονομίας μιας και βελτιώνεται η ορατότητα σε επενδυτικό – οικονομικό επίπεδο, λόγω της αποτελεσματικότητας των εμβολίων και τους διαθέσιμους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στους στόχους του Diorama II θα είναι η απόκτηση πλειοψηφικών ποσοστών ή τουλάχιστον ποσοστών ισχυρής μειοψηφίας.

Βάιος Κρόκος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here