Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ορκίσθηκε από τον Επίσκοπο Ωρεών Φιλόθεο, ως Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος για τα επόμενα 6 χρόνια, o Γιάννης  Στουρνάρας.

Το νέο Δ.Σ. έχει νέα μέλη τα οποία αντικατέστησαν πρόσωπα που είχαν εκλεγεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Τα νέα μέλη είναι ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος διευθύνων σύμβουλος της Chipita, ο Γιώργος Καρανίκας πρόεδρος της ΕΣΕΕ, ο Γιάννης Ρέτσος του ΣΕΤΕ και ο Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος ήταν ήδη στην Τράπεζα της Ελλάδος (πρώην διευθύνων σύμβουλος ΟΠΑΠ και Ολυμπιακών Ακινήτων, επί κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή).

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Γιάννης Στουρνάρας (Διοικητής)
Ιωάννης Α. Μουρμούρας (Υποδιοικητής)
Θεόδωρος  Μ. Μητράκος (Υποδιοικητής)
Ευάγγελος Δ. Γερανιωτάκης (Σύμβουλος)
Σπυρίδων Ι. Θεοδωρόπουλος (Σύμβουλος)
Γεώργιος Ι. Καρανίκας (Σύμβουλος)
Ιωάννης Α. Ρέτσος (Σύμβουλος)
Αθανάσιος Ι. Σαββάκης (Σύμβουλος)
Δημήτριος Α. Σιδέρης (Σύμβουλος)
Νικόλαος I. Σκορίνης (Σύμβουλος)
Όλγα Π. Χαρίτου (Σύμβουλος)
Χρήστος Δ. Χατζηεμμανουήλ (Σύμβουλος)

 

  • «Η κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη την ανεξαρτησία και το Καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος, προτείνει την ανανέωση της θητείας του νυν Διοικητή της ΤτΕ, κ. Γιάννη Στουρνάρα», είχε δηλώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στις 12 Μαίου.

και η απάντηση του Διοικητή:

  • «Η πρόταση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για την ανανέωση της θητείας μου στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος αποτελεί μεγάλη και ιδιαίτερη τιμή για μένα. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω να παραμένω προσηλωμένος στη βασική αποστολή της Τράπεζας της Ελλάδος, δηλαδή στη διασφάλιση της νομισματικής σταθερότητας και της ευστάθειας του χρηματοπιστωτικού συστήματος προς όφελος της χώρας και των Ελλήνων πολιτών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here