Στην λαμπρή -για τα πραγματικά δεδομένα της- τελετή υπογραφής της σύμβασης παραβρέθηκαν ο -ακόμη- πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιωτάκης αλλά και η κα Britta Macintosh, αντιπρόεδρος της εταιρείας Ameresco.

Η διοίκηση της ΔΕΗ φρόντισε να προβάλλει το γεγονός ότι -επιτέλους- θα τεθούν σε λειτουργία 4 Ανεμογεννήτριες Enercon ισχύος 9,2 MW, στη θέση Ξερακιάς Διλινάτων του Δήμου Κεφαλονιάς. Η σύμβαση που υπέγραψε η ΔΕΗ με την Enercon προβλέπει την προμήθεια, μεταφορά και θέση σε λειτουργία τεσσάρων Ανεμογεννητριών Enercon και είναι προϊόν διεθνούς διαγωνισμού.

Το έργο διαθέτει τις βασικές άδειες (Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων, ‘Αδεια Εγκατάστασης, Σύμβαση Σύνδεσης) και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Η ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας του νέου Αιολικού Πάρκου θα ανέρχεται σε 2.470 MWh, δημιουργώντας ετήσια μικτά έσοδα περίπου 2,2 εκατ. ευρώ ποσοστό 3% των εσόδων ή 66.000 ευρώ ετησίως θα επιστρέφει στην τοπική κοινωνία και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Επίσης, η λειτουργία του Αιολικού Πάρκου θα συμβάλει στην βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της χώρας με μείωση των εκπομπών CO2 κατά 22.000 τόνους ετησίως

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here